Nikolina Babić postala prvom predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza

hina

Jednoglasnom podrškom 33 nazočna od 41 člana Skupštine Hrvatskog teniskog saveza (HTS) 45-godišnja Čakovčanka Nikolina Babić izabrana je za prvu predsjednicu naše krovne teniske organizacije na izbornoj sjednici održanoj u četvrtak u zagrebačkom hotelu Panorama.

Poduzetnica iz Čakovca i članica Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore bila je jedina kandidatkinja s pravovaljanim dokumentima, a njezinu kandidaturu pismeno je podržalo 25 članova Skuštine HTS-a.

“Ovo je velika čast i obaveza. Čast iz razloga što je temelj za moja kandidaturu došao od ljudi iz tenisa, stoga im zahvaljujem na potpori”, rekla je novoizabrana predsjednica koja na čelu HTS-a nasljeđuje dosadašnjeg predsjednika u ostavci Franju Lukovića, odnosno vršitelja dužnosti predsjednika Petra Mirića koji je do izbora nove predsjednice predsjedao Skupštinom.

“Morat ćemo puno raditi. Inzistirat ću na sustavu, timskom radu i odgovornosti. Struka će nam biti u prvom planu. Prioritetni cilj nam je vratiti djecu na teniske terene, omasoviti turnire, jer danas imamo poluprazne ždrijebove od 12 do 18 godina. Gotovo da nemamo zastupnike na juniorskim Grand Slam turnirima i to govori o nesustavnom radu posljednjih nekoliko godina. Struka i djeca su nam broj jedan i glavna poruka će biti vratiti tenis u Hrvatski teniski savez, gdje su svi dobrodošli. HTS je toliko jak koliko su jake regije”, poručila je Babić.

Osim predsjednice, skupštinari su izabrali i nove članove Upravnog odbora HTS-a, koji su također dobili jednoglasnu podršku. U novi Upravni odbor, koji još može biti proširen do 15 članova, zasada su izabrana devetorica: Franc Regina, Ivan Cerović, Krešimir Bubalo, Bojan Ružić, Mario Pavić, Petar Mirić, Davorin Prpić, Neven Nakić i Mihovil Švigir.

Novoizabrani Upravni odbor odmah je održao i konstituirajuću sjednicu na kojoj je najvažnija tema bila nadolazeći dvoboj polufinala Davis Cupa protiv reprezentacije SAD-a, a za koji je bivše vodstvo HTS-a kao domaćina izabralo Split. Dvoboj bi se trebao igrati na zemljanoj podlozi u sklopu montažnog stadiona koji bi bio izgrađen na Žnjanu.

“U ovom momentu vam ne mogu ništa reći, dok ne vidim dokumente, financijsku kontrukciju i sve ostalo”, rekla je nova predsjednica HTS-a na upit je li odigravanje meča na Žnanju upitno.

“Nećemo srljati. Nama je vrlo bitno da se Davis Cup organizira kvalitetno. Bitni su nam i igrači i trener Željko Krajan. I s njima ćemo morati obaviti razgovore. No, ne postoji nikakva opasnost da izgubimo domaćinstvo”, zaključila je Babić.

Komentiraj