Ivo Cagalj/PIXSELL

NIJE STIGLO RJEŠENJE O ŽALBI: Odgođeno ročište za Kaštelanske staklenike

Izvještajno i ispitno ročište u slučaju stečaja tvrtke “Kaštelanski staklenici” u utorak je odgođeno na neodređeno vrijeme na splitskom Trgovačkom sudu, jer s višeg suda nije stiglo rješenje o žalbi na stečaj.

Sudac Paško Bačić je rekao da ne može zakazati novu raspravu sve dok mu iz Zagreba s Višeg Trgovačkog suda ne stigne rješenje.

 

  • Bivšim i sadašnjim radnicima se za neisplaćene otpremnine, jubilarne nagrade te razliku u plaćama iz prijašnjih godina duguje oko šest milijuna kuna

 

Zbog duga od 95 milijuna kuna FINA je zatražila da se nad Kaštelanskim staklenicima proglasi stečaj, a za to vrijeme stečajni upravitelj Vedran Šeparović treba utvrditi kolike su tražbine radnika i vjerovnika te otkriti ukupnu vrijednost Kaštelanskih staklenika.

Kaštelanski staklenici imaju 84 zaposlena radnika i 95 milijuna kuna duga od čega je šest milijuna kuna duga prema radnicima, a najveći im je vjerovnik Ministarstvo financija sa 60 milijuna kuna. Ništa ne proizvode skoro tri mjeseca. U vlasništvu imaju četiri pogona i to u Kaštelima na Knežinama i Resniku te jedno zemljište kao i zemljište u Splitu na Brniku na kojem su založna prava upisana na Vodovod i kanalizaciju, Ministarstvo financija i radnike.

Bivšim i sadašnjim radnicima se za neisplaćene otpremnine, jubilarne nagrade te razliku u plaćama iz prijašnjih godina duguje oko šest milijuna kuna, a 55 milijuna kuna iznosi dug koji Kaštelanski staklenici imaju platiti državi za poreze i neplaćene doprinose.

Komentiraj