Screenshot/YouTube

NIGERIJA Pronađena prva oteta djevojka iz Chimboka

Jedna od otetih djevojaka iz Chiboka pronađena je u Nigeriji, javlja BBC. Ona je prva spašena djevojka od otmice prije dvije godine. Podsjetimo, militanti Boko Harama oteli su ih iz škole u sjeveroistočnoj Nigeriji u travnju 2014. godine, a još ih se 218 smatra nestalima.

Aktivisti su rekli kako je Amina Ali Nkeki pronađena u utorak u šumi Sambisa, u blizini granice s Kamerunom, dok je skupljala drva za ogrjev. “Rekla nam je da su sve djevojčice još tamo, u Sambisi, osim šest koje su već umrle”, kažu aktivisti.

Kada je oteta, Amina je imala 17 godina. Sada joj je 19, a jedan od susjeda BBC-u je rekao kako je pronađena s djetetom. Druga izvješća govore da je Amina trudna. Ipak, glasnogovornik vojske na konferenciji za novinare potrdio je kako je djevojka iz Chiboka spašena, ali je rekao kako je njeno ime Falmata Mbalala.

Tijekom napada 2014. godine, naoružani militanti upali su u Chibok u kasnim večernjim satima, te iz spavaonica škole oteli ukupno 276 djevojaka. Neke su uspjele odmah pobjeći, uglavnom iskačući s kamiona. U travnju je na CNN-u objavljen video u kojem se pojavilo 15 otetih djevojaka. Kazale su kako se prema njima dobro odnose, ali kako se žele vratiti obiteljima.

Komentiraj