Jedan radnik Viadukta poginuo je, a desetorica su ozlijeđena u srijedu u nesreći na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbacha, objavio je u četvrtak Viadukt.

“Viadukt sa žaljenjem izvještava javnost da je jučer u poslijepodnevnim satima na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbacha došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan radnik Viadukta, dok je deset Viaduktovih radnika ozlijeđeno”, kaže se u priopćenju PR tvrtke Media Val.

“Viadukt izražava najdublju sućut članovima obitelji poginulog radnika. S njima i s obiteljima ostalih radnika koji su bili na gradilištu neprestano su u komunikaciji i čine sve da im pruže svu potrebnu pomoć i podršku”, dodaje se.

Na temelju raspoloživih informacija, do nesreće je došlo urušavanjem skele koju je izradila i postavila njemačka tvrtka ovlaštena za takve radove, u trenutku dok su Viaduktovi radnici na njoj izvodili radove betonaže kolničke ploče.

“Kako je riječ o nesretnom slučaju, nadležne službe u Njemačkoj istražuju okolnosti koje su mu prethodile te s obzirom na ozbiljnost situacije nećemo izlaziti u javnost ni s kakvim dodatnim informacijama dok istraga ne bude završena. Viaduktu je u ovom trenutku briga za radnike i njihove obitelji na prvom mjestu”, navodi se u priopćenju.

 

Komentiraj