NEOBIČAN ZLOČIN ČAK I ZA GVATEMALU Bijesna rulja pretukla i zapalila gradonačelnika

Pixabay

Gradonačelnik gradića Concepcion u zapadnoj Gvatemali, Basilio Juracan linčovan je od grupe mještana koji su ga optužili da je naredio napad na političkog suparnika, prenose svjetski mediji u ponedjeljak. Juracan je umro nakon što su ga pretukli i zapalili.

Stanovnici Concepciona vjeruju da Juracan stoji iza napada u kojem su ubijene dvije žene, a ranjeno još pet osoba. Gvatemala je jedna od najnasilnijih zemalja Latinske Amerike. Ipak, linč izabranog dužnosnika neobičan je slučak čak i za tu nasilnu zemlju.

Juracan je prošlog mjeseca pobjedio na izborima ispred Lorenza Sequeca, koji je nakon gubitka izbora optužio gradonačelnika za financijske malverzacije i zatražio službenu istragu gradskih financija. Sequec je potom napadnut, zajedno sa svojom obitelji. Neidentificirani napadači otvorili su vatru na njegov automobil, a u incidentu su poginule njegova 17*godišnja kćer i 16-godišnja nećakinja. Sequec i još četiri osobe su ranjene.

Nakon što su čuli vijesti o napadu, skupina bijesnih stanovnika potražila je gradonačelnika i optužila ga da stoji iza napda. Zapalili su nekoliko kuća koje pripadaju članovima gradonačelnikove obitelji, a potom samog Juracana izvukli iz njegove kuće, pretukli ga i zapalili.

Komentiraj