NEĆE OTKRITI KAKO ‘Na kraju ću biti premijer na legalan i pristojan način’

Autor:

FILE PHOTO: President of Croatia Zoran Milanovic speaks during a press conference of the informal meeting with leaders of the alliance's members in the Western Balkans: Albania, Croatia, Montenegro and North Macedonia in Skopje, North Macedonia November 22, 2023. REUTERS/Ognen Teofilovski/File Photo Photo: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS

OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS/Pixsell

Predsjednik Republike sinoć se opet oglasio na Facebooku. Uz obećanje da će učiniti sve kako Hrvatska neće biti uvučena u bilo koji rat, podsjetio je da se novac iz europskih fondova neće zauvijek slijevati u državni proračun RH.

“Bit ću na kraju na legalan i pristojan način premijer, ali toj bandi neću reći kako. Pozivam hrvatske ljude, sve ljude ove zemlje da se ujedine protiv HDZ-a i bande Andreja Turudića. Glasali oni za SDP-ovu listu, za Možemo, za Domovinski pokret, za MOST, sve je dobro, ništa nije loše. Ovo su vremena u kojima se borimo virtualno, ne stvarno, ali na život ili smrt. Ovo radim iz osjećaja dužnosti, časti i osobne slobode. Glasajte za bilo koga osim za HDZ, ovo je borba za hrvatsku slobodu i za Treću hrvatsku Republiku”, objavio je Zoran Milanović na Facebooku.

‘Čuvat ću hrvatsku od rata’

“Vremena su vrlo opasna i iz njih moramo izaći normalni i neoštećeni. Učinit ću sve da Hrvatsku zadržim što je moguće dalje od rata u Ukrajini i od bilo kojeg drugog rata. Naivan nisam, borbenosti u životu mi ne nedostaje, ali znam što mogu i što možemo, te znam što ne možemo i nećemo”, nastavio je kasnije.

EU fondovi će presušiti

“Ne smijemo se zadovoljiti dosadašnjim korištenjem europskih fondova, moramo biti bolji u korištenju tog novca. Treba uzeti svaki euro jer novac iz europskih fondova nije vječan i neće ga biti još dugo.

A kad završi korištenje europskih fondova ne smijemo ostati na 70 posto prosjeka razvijenosti Europske unije. Velike i bogate države nije da nas vole ili ne vole, ali ne daju nam novac da bismo im konkurirali. U konkurenciji europskih nacija imat ćemo uspjeha samo ako ćemo brinuti o sebi i misliti na sebe, ako shvatimo da je jedino nama stalo do Hrvatske! To je lekcija za malu naciju: biti žilav, ako treba i sebičan, ne pakostan i zao, i računati s time da vrijeme europskih fondova prolazi, da Hrvatska mora naći svoje mjesto pod suncem!”, završio je s objavama Zoran Mlanović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.