Nastavljeno suđenje Sanaderu, svjedočio Polančec

Na Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, u aferi INA-MOL. Suđenje se nastavlja bez Sanadera, koji je ustrajao na operaciji koljena unatoč mišljenju sudskog vještaka koji je zaključio da se taj operativni zahvat mogao odgoditi.

Sutkinja je u utorak odbila prijedlog obrane Ive Sanadera da se ispita još jedan sudski medicinski vještak nakon što je ona prošloga puta odlučila da će se rasprave održavati bez prisustva Ive Sanadera koji je operirao koljeno. Sutkinja smatra da je taj prijedlog odugovlačeći jer je sudski vještak već utvrdio da operacija koljena nije hitna, i da je mogla čekati 6 mjeseci.

Suđenje je nastavljeno ispitivanjem bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Podsjetimo, Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja ‘provizije’ u slučaju Planinska, prošlog je tjedna zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti, a zatvor je sud izvijestio i da ga u KBC-u Zagreb očekuje operacija koljena.

Sutkinja je kazala da su, nakon nalaza vještaka, Sanadera obavijestili da operacija nije hitna no on je ustrajao na zahvatu nakon kojega su potrebna tri mjeseca rehabilitacije.

Kako su rasprave u aferi Ina-MOL već zakazane do kraja godine sutkinja je u četvrtak odlučila da će se rasprave održati bez Sanadera, uz objašnjenje da se sam doveo u tu situaciju.

Uskok Sanadera u ovom slučaju tereti za primanje mita od čelnika mađarskog MOL-a, hrvatskom pravosuđu nedostupnog Zsolta Hernadija.

Komentiraj