Nastavljeno suđenje Damiru Škari, ispitana su dva svjedoka

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u četvrtak je nastavljeno suđenje Damiru Škari, bivšem čelniku Autoklba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a. Sudi mu se zbog zbog silovanja po članku 153., stavku 1 Kaznenog zakona. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do pet godina. Na zahtjev tužiteljstva suđenje je zatvoreno za javnost.

Na ročištu su ispitana dva svjedoka. Suđenje je nastavlja u siječnju sljedeće godine.

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem studenog. “Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a.

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice. Tijekom mjeseca lipnja 2019. godine do 09. kolovoza 2019. godine kao predsjednik Autokluba “Siget” u Zagrebu, Siget 17, svojoj zaposlenici, u prostorijama Autokluba “Siget” prilazio na način da ju je dirao po stražnjici i nogama čemu se ista protivila, govorio joj da je frigidna, te dana 10. kolovoza 2019. godine oko 13,00 sati u Zagrebu, u prostorijama Autokluba “Siget”, Siget 17, u svom uredu, prišao joj, desnom rukom primio ju oko struka, a lijevu ruku gurnuo joj u grudnjak i primio za bradavicu čemu se ista opirala pokušavajući ga odgurnuti, nakon čega joj je obje ruke savinuo na leđa držeći joj ruke svojom desnom rukom dok je lijevu ruku zavukao ispod njene haljine i prstima penetrirao u njezino spolovilo”, stoji u optužnici.

Komentiraj