Nakon kratke uskrsne stanke, u nekoliko gradova širom Srbije u utorak su ponovno održani studentski  prosvjedi “Protiv diktature”.

Unatoč najavama da će večerašnji 16. prosvjed biti  masovniji, na ulicama Beograda, Niša i Novog Sada  nije bilo takvog odziva.

Okupljeni u centru Beograda  nosili su transparente poput  “Protiv sistema”, “Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radničkih prava”, uz zvuke rock i pop muzike s improviziranog  pojačala.

Prosvjednici su se okupili i u centru Novog Sada. Organizatori u tom gradu ocijenili su da im brojnost ništa ne znači i najavili okupljanje u srijedu točno u podne u Novom Sadu  kako bi se solidarizirali s radnicima tog poduzeća koji su najavili prosvjed.

U centru Niša najavljen  je novi performans – svečana dodjela ‘doktorskih diploma’ zainteresiranim građanima kao parodija na ranije otkrivene – sumnjive diplome i doktorate  sa privatnih univerziteta  nekolicine najviših državnih dužnosnika uključujući i ministra unutarnjih poslova Srbije.

Komentiraj