Nastavak desetogodišnje suradnje započete na Dan siromaštva

Press/Lidl Hrvatska

Lidl Hrvatska i Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježili su deset godina uspješne suradnje, tijekom koje je Lidl Hrvatska donirao robu u vrijednosti 10 milijuna kuna Caritasovoj Socijalnoj košarici u Gajnicama. Riječ je o prvoj socijalnoj samoposluzi u Hrvatskoj, koja trenutno pruža pomoć za 3 302 korisnika.

Okupljenima su se na tiskovnoj konferenciji obratili ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, časna sestra Jelena Lončar, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska, Marina Dijaković, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić te korisnica pomoći Marija Paleček.

“Deset godina suradnje s vjernim partnerom Lidl Hrvatska svoj značaj ima na dvije razine; kroz kontinuiranu pomoć potrebitima te kroz poticaj razvoju i otvaranju brojnih drugih socijalnih samoposluga diljem Hrvatske. Zahvalni smo za ovu suradnju koja je sasvim sigurno doprinijela ublažavanju siromaštva na ovim područjima te unosi radost u brojne domove i obitelji. Nadamo se nastavku suradnje i promišljanju novih načina pomoći onima u potrebi“, rekla je sestra Lončar.

“Izuzetno smo ponosni na 10 godina dugu i izuzetno uspješnu suradnju te sve projekte koji su iza nas. Nastavljamo pomagati našim partnerima iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njihovoj plemenitoj misiji pomaganja bližnjima. Nadamo se da će i naša današnja donacija unaprijediti i olakšati rad Caritasa”, rekla je Dijaković.

Suradnja poznatog trgovačkog lanca i Caritasa počela je upravo na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti (17. listopada). Od 2009. godine do danas ostvareni su brojni zajednički uspješni projekti na području djelovanja Zagrebačke nadbiskupije, a podjela pomoći u Gajnicama je najdugovječniji među njima. Caritas u samoposluzi priprema pakete prehrambenih i neprehrambenih potrepština kojima pomaže beskućnicima, umirovljenicima, samohranim roditeljima, hrvatskim braniteljima, osobama s invaliditetom, azilantima, žrtvama obiteljskog nasilja, trudnicama i roditeljima s područja Grada Zagreba. U Hrvatskoj danas postoji 33 socijalne samoposluge, a sve su otvorene po uzoru na ovu, prvu, Caritasovu.

Press/Lidl Hrvatska

Komentiraj