Nakon tri generacije vozila Honda HR-V sada za kinesko tržište uvodi potpuno električne modele

Screenshot YouTube

Honda HR-V (Hi-rider Revolutionary Vehicle) ima dugu povijest i vrlo je omiljena kod vozača diljem svijeta, fotografije nekih od tri generacije modela možete pogledati ovdje.

Ovo atraktivno crossover SUV vozilo se prvo pojavio na japanskom tržištu 1998. godine, gdje nosi naziv Vezel. Na područje Europe je došao godinu dana kasnije. U Sjedinjenim Američkim Državama su bile dostupne samo dvije generacije, dok se na drugim tržištima predstavlja treća, no riječ je o istom modernom vozilu, koje se razlikuje u detaljima.

Model prve generacije je prvo bio dostupan s dvoja, ubrzo slijede verzije sa četvero vrata (u Japanu je odmah bila dostupna ova verzija). Prva generacija je imala ugrađen četverocilindrični 1.6-litreni motor, koji je bio dostupan i u VTEC verziji. Mjenjač je bio ručni s pet stupnjeva prijenosa ili CVT.

Druga generacija modela se bazirala na podvozju automobila Honda Fit te je SUV postao još prostraniji s više mogućnosti preklapanja sjedala. Model je ponovno prvo lansiran u Japanu 2013. godine te je predstavljena hibridna verzija.

Treća generacija izbacuje turbo motor i u prvi plan dolazi održivi hibridni pogon, koji je dostupan na europskom kontinentu, prednji i pogon na sva četiri kotača su opcije za izbor. Na kineskom tržištu će biti uvedene potpuno električne varijante – e:NS1 i e:NP1, a planira se izlazak i na druga tržišta.

Komentiraj