Najbolji nogometaš u ukrajinskoj povijesti Ševčenko prikuplja novac za obnovu Ukrajine

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko (45) postao je prvi veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij imenovao je bivšeg ukrajinskog izbornika za veleposlanika Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

“Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni”, napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu.

“Sada ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini i iskoristiti svoj utjecaj za podizanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspjeti,” istaknuo je Zelenskij.

 

 

Ševčenko se smatra najboljim nogometašem u ukrajinskoj povijesti. Za nacionalnu vrstu je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dynamo, Milan i Chelsea. Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslo, a do sada je vodio ukrjinsku reprezentaciju i Genou.

“Putovao sam iz Londona u Kijev kako bih osobno upoznao predsjednika. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj nogometnoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja razorena ratom, moj prioritet je pomoći Ukrajini, a ne nogometu. Pozivam na donacije,” poručio je Ševčenko.

 

Komentiraj