Rally Show Santa Domenica je najveće i najposjećenije rally show događanje u ovom dijelu Europe u kojem podjednako uživaju vozači i posjetitelji.

Svake godine je sve više gledatelja, a ove godine očekuje se preko deset tisuća gostiju iz deset europskih zemalja. Čak 107 posada, uz posebnih 25 “wild card” pozivnica za vrhunska imena iz rally svijeta jamstvo su atraktivnosti i dobre zabave.

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, istaknuo je kako je izuzetno ponosan što se ideja o ovakvom sportskom događaju rodila upravo u Svetoj Nedjelji: “Rally Show Santa Domenica ne samo što je ispunio očekivanja, već ih je i premašio. Ovo je jedno od najjačih sportskih natjecanja na ovim prostorima, a pogotovo u rally svijetu i uvijek će imati punu podršku Grada. Želim samo apelirati na sve posjetitelje i sudionike da se drže sigurnosnih protokola.”

“Za najveći dio nas rally je svakako kraljica autosportova te zasigurno najteža, najzahtjevnija, najkompleksnija, ali ujedno i najopasnija disciplina. Stoga je nama koji sudjelujemo u organizaciji ovog velikog projekta sigurnost svih sudionika zadatak od najvećeg prioriteta. Koncepcija natjecanja je slična kao i prošle godine, s malim izmjenama: ove godine imamo kružni brzinac i atraktivnu poziciju za doskok” najavio je Daut Damarija, direktor Rally Showa Santa Domenica.

“Vrhunski vozači, vrhunski timovi dolaze na Rally Show Santa Domenica, ali i ostali prijavljeni vozači su uvijek dobrodošli – svi koji su se prijavili na vrijeme i odradili potrebne zadatke. Ove godine imamo pravi show: od vrhunskih automobila, preko 15 automobila koji svaki vrijedi više od 200 000 eura do automobila manjih klasa, pa čak i trabant i peglicu i jednu trokolicu! Osim vrhunskih rally vozača sudjeluju i vozači koji inače ne sudjeluju na rally natjecanjima, ali ovdje im je to omogućeno“, otkrio je Daniel Vojvodić, predsjednik Organizacijskog odbora RSSD-a.

“Rally Show Santa Domenica je najjači i najposjećeniji događaj u Svetoj Nedelji. Kao i svake godine organizacijom ovog eventa svi smještajni kapaciteti u gradu su popunjeni“, rekao je s pohvalom Ivan Prgomet, predstavnik Turističke zajednice grada Svete Nedelje.

“Godinama dolazim na Santa Domenica Rally sa svojom obitelji. Oduševljen sam i organizacijom i brojem posjetitelja, osobito kad usporedim sa stranim rallyima koje sam posjećivao ovo ljeto. Cijeli kraj živi za ove utrke! Imam određenog iskustva: vozio sam prije kružne utrke i bio suvozač na rallyu. Zahvaljujem mojoj suvozačici Lani Sutlović koja mi je puno pomogla“, rekao je poznati pjevač Sandi Cenov koji po prvi puta sudjeluje na RSSD-u.

Ideja o organizaciji ovakvog showa rodila se iz ljubavi prema rallyu s ciljem popularizacije makadamskog rallya. RSSD je natjecanje s klasičnim mjerenjem vremena, a dodatno posebnim ga čine i ocjenjivanja najatraktivnijih prolazaka te najatraktivnijeg skoka. Važno je naglasiti da ove godine shakedown (službeni trening) održava u subotu 24. studenog u 14 sati na jezeru Orešje (Sveta Nedelja).

Novitet ove godine je i biranje startnih pozicija (po uzoru na World Rally Championship) koje će se održati prije ceremonijalnog starta na glavnom gradskom trgu (Trg Ante Starčevića) u Svetoj Nedelji u subotu 24. studenog u 18 sati. Ceremonijalni start održava se nakon odabira startnih pozicija u 18.30 sati, također na glavnom gradskom trgu. Utrke startaju u nedjelju 25. studenog na šodericama u Savršćaku (Samobor) od 8.30 sati.

Na ovogodišnjem Rally Show Santa Domenica sudjeluju čak 23 suvozačice i dvije ženske ekipe. 

Komentiraj