EPA/JASON SZENES

NADZORNE KAMERE SNIMILE NAPADAČA? Još pet eksplozivnih naprava pronađeno u New Jerseyju

Pet eksplozivnih naprava u ruksaku pronađeno je u blizini željezničke postaje u New Jerseyju. Jedna od naprava eksplodirala je kada ju je pirotehnički robot pokušao deaktivirati, prenosi Guardian.

Slučaj je preuzeo FBI, koji nadhleda deaktivaciju ostale četiri naprave. Nema izvješća o žrtvama. Gradonačelnik Elizabetha u New Jerseyju, četvrtog najvećeg grada države, objavio je kako su dva muškarca nazvala policiju i rekla da su vidjela sumnjive pakete iz kojih vire žice u nedjelju oko 20:30 sati po lokalnom vremenu.

Bomba koja je eksplodirala u subotu navečer u New Yorku i ozlijedila 29 osoba, bila je sastavljena od ekspres lonca, mobitela i božićnih lampica, a u sebi je sadržavala šrapnele. Pronađeni su i ostaci Tannerita, crnog praha koji se može kupiti u gotovo svakoj sportskoj trgovini, a koristi se za označavanje meta.

Nekoliko izvora za CNN je potvrdilo kako su nadzorne kamere ‘uhvatile’ istog muškarca na mjestu eksplozije u New Yorku te nekoliko ulica dalje, gdje je pronađena druga naprava. Istražitelji su za CNN rekli kako je muškarac ostavio torbu s eksplozivom na ulici. Dva muškarca potom su izvadila napravu iz torbe, ostavila je na ulici i udaljila se s torbom.

Komentiraj