Nađi: “Premijer poprima autokratska obilježja. Postaje jako bahat, stalno iziritirano govori…”

Autor:

08.09.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije Fokusa odrzanoj u Saboru o temi  "Prijedlog mirovinske reforme Fokusovog saborskog kluba" govorili su Damir Bajs i Davor Nadji.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi u subotu je komentirao okupljanje centra uoči parlamentarnih izbora. Poručio je da je stranka Fokus već prepoznata, pogotovo u središnjem dijelu Hrvatske, po dobrim rezultatima na lokalnoj razini, a sada bi htjeli to ponuditi i nacionalno.

“Sada je trenutak kada je potrebno ponuditi jaču alternativu na centru trenutnoj vlasti, jer jednostavno treći mandat iste vlasti bi bilo previše, i s demokratskih pogleda, čak i da se ne događaju sve te afere. To je jednostavno loše za svaku državu i demokraciju. Želimo ljudima ponuditi pravu alternativu i za to je potrebno napraviti neko okupljanje kako bi to bila dovoljno jaka opcija”, rekao je.

Fokus je s Reformistima sklopio koalicijski sporazum za parlamentarne i europarlamentarne izbore. “I njihova stranka i naša sudjeluju u europskoj grupaciji koje pripadaju Renew Europe i sada logičan koraci su dalje to širiti. Tu pričamo s cijelim nizom stranaka – s IDS-om i PGS-om su razgovori najkonkretniji, ali tu su razgovori i s drugim strankama i pojedincima, sigurni smo da se širimo”, istaknuo je Nađi.

Mnogi govore o okupljanju, ali to ne čine. “Imate situaciju da Možemo! u trenutku kad nisu pristali na koaliciju s SDP-om su praktički odustali od pobjede na izborima. Oni i SDP bi zajedno imali rejting otprilike kao i HDZ, ali oni su rekli da im je stranački rejting bitniji nego budućnost Hrvatske i razbili su cijeli taj lijevi spektar. Mi na centru želimo napraviti ono što je najbolje za budućnost Hrvatske – okupiti centar i dati biračima nadu da se HDZ može slomiti”, poručio je.

Nađi smatra da premijer Andrej Plenković poprima autokratska obilježja. “Premijer poprima autokratska obilježja. Postaje jako bahat, stalno iziritirano govori, s visoka se obraća medijima, novinarima, donose se zakoni koji guše slobodu medija. Bojim se da malo klizimo u tom smjeru, kao država, u kojem su već ranije otklizile Mađarska, Srbija i sl. zemlje. Kod nas je smjena vlasti demokratska nužnost, ne želimo kao država ići u tom autokratskom smjeru, želimo imati normalnu vladajuću većinu po uzoru na zapadnu Europu, gdje nema jednog velikog vođe, nego kvalitetna vlada koja radi za dobrobit ljudi”, zaključio je za N1.

OZNAKE: fokus, Davor Nađi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.