Hrvatska
Decoration icon

reformisti

Čačić: ‘Bez obzira na rezultate izbora, u Plenkovićevu koaliciju ne ulazimo!’

Autor:

15.09.2023., Zagreb -Na konferenciji za medije Reformista odrzanoj u Saboru o temi "Nove Vladine mjere" govorili su Natalija Martincevic i Radimir Cacic.

 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Radimir Čačić, čelnik stranke Reformisti, komentirao je je li spreman biti dio parlamentarne većine ukoliko će mandati Reformista biti presudni premijeru Andreju Plenkoviću za sastavljanje većine.

“Mi smo svoje stavove jasno iznosili i od njih nikad nismo odstupili. Kad smo smatrali važnim da damo potpis Andreju Plenkoviću, među ostalim i zbog nade da će početi čistiti Augijeve štale, odnosno to kriminalno, nepotističko smeće na svim razinama u državi, smatrali smo da mu treba dati šansu”, rekao je Čačić i nastavio:

“Plenković, bez obzira na svoj osobni profil, nije napravio ni milimetar pomaka da se podigne transparentnost i smanji korupcija. Mi smo i dalje među najneuspješnijim zemljama eurozone. Činjenica jest da je Hrvatska u samoj špici po iznosu novca koji od Europe dobivamo, ali ključni kriterij po kojemu se novac dodjeljivao jest da najgori dobivaju najviše. I to se uspijeva prodati našoj javnosti kao fantastičan uspjeh i rezultat Plenkovića, HDZ-a i Vlade. Naravno da nam taj novac koristi, ali on se ne koristi za stvarne pomake i reforme čime se ova zemlja dodatno ugrožava”.

“To su sve razlozi da mi unaprijed kažemo da u Plenkovićevu vladajuću koaliciju nećemo ulaziti, bez obzira na rezultate izbora”, dodao je.

“No mislim da ovoj zemlji ne bi štetilo da imamo manjinsku vladu, a time se otvara mogućnost da SDP i Možemo, koje bi eventualno kroz parlament podržao Most, krenu u proces čišćenja ove hobotnice čiji kraci su premrežili Hrvatsku čak i dublje nego u vrijeme Franje Tuđmana pa i Ive Sanadera“, mišljenja je, pišu 24sata.

Čačić: “Ako je itko jalov i bezidejan, to je HDZ. Jer ne samo da nije riješio probleme nego ih je produbio”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.