NACIONALNA GROUPIE Hibridni ratnik

Katolička crkva je na koljenima. PUŠTA U JAVNOST najpovjerljivije informacije koje novinari ismijavaju. ‘Misliš na onu informaciju biskupa Jezerinca da se od abortusnih fetusa prave skupi parfemi?’ ‘Da, ali nije to biskup Jezerinac bezveze bubnuo… ‘

“Robert, evo ga!” odjekne pustim hodnikom Muzeja prekinutih veza. Netko me snažno uhvati s leđa u hrvački zahvat. Nisam mogao mrdnut.

Taj koji me zaskočio očito je imao njegovanu bradicu jer po vratu kao da mi je prelazio finom četkicom. Koža mi se naježila. Pred mene iskorače novinar Boris Rašeta i voditeljica HTV-ova trećeg Dnevnika Diana Roko. Do tad su se skrivali iza muzejskih eksponata – Rašeta iza gomile nabacanog erotskog rublja, Diana iza portreta nekadašnjeg premijera Sanadera, rad akademske slikarice Vere Jadnec.

“Koji vam je kurac, opkolili me u zasjedi ko da sam Čaruga… ”

“Pa ti i jesi novinarski Čaruga. Šalješ poštenim novinarima ovakve gadarije i trolaš nas preko lažnih mejlova da ih objavimo kao istinu”, Rašeta mi pod nos izruči fotke na kojima su na vratove gej kauboja iz filma “Planina Brokbek” vješto bile namontirane glave Pupovca i Jandrokovića.

TADA PROGOVORI I TAJ ŠTO ME OBGRLIO ODOSTRAGA, ne onako nježno kao što je Pupovac Jandrokovića na fotomontažama. Prepoznam glas – Robert Kopal, specijalni premijerov stručnjak za hibridno ratovanje. Saspe mi na uho otprilike ovo: svojim djelovanjem uznemirio sam premijera, SOA-u. Već duže me nadziru. Farsa je tim opasnija što sam na neki način dio predsjedničina ureda, zadužen sam za šetanje Kolindine kujice Kike.

“Premijera zanima je li te na to mjesto potajno ubacio predsjedničin odbačeni savjetnik Radeljić… Jer ako procuri da fotomontaže Pupovca i Jandrokovića medijima potajno šalje netko iz predsjedničina ureda, nastat će skandal. Predsjednica će opet bit uvučena u sukob s premijerom. I to pred nove predsjedničke izbore. Ajde, govori, tko te angažirao, ispljuni sve!” Kopal me pritisnuo s leđa kao da želi da doslovno istisnem sve iz svog mamurlukom nadraženog želuca.

“Jedan fratar… On mi je natuknuo da Pupovac i Jandroković, baš kao i srpska premijerka i ona njena partnerka, čekaju dijete, đavolje… Spominjao je i pastiricu u Lapcu koja nosi to dijete! I ja sam je vidio, zajedno smo je vidjeli prošli tjedan kod tebe u Lapcu… ” ošinem Rašetu pogledom.

“Ne uvlači u mene u svoje hibridne konstrukcije! Ti si totalno poludio! Ta pastirica čuva stado… A iz tog stada janjad za Oluju i Gospu naruče Jandroković i Pupovac! To je sve što sam ti rekao, a ostalo je plod tvoje bolesne mašte!”

“Ali pastirica je, vidio sam, trudna… A sjeme su uvezli posebno iz Brisela. Velika je to priča koju se vi mediji bojite načet! Katolička crkva je na koljenima. Sprema se pred narodom ispovjedit za sve svoje gnjusne grijehe. I pušta u javnost nasitno i raspršeno, kao kroz rupice na pregradi ispovjedaonice, najpovjerljivije informacije koje površni novinari ismijavaju kao ludorije.”

“Misliš pod tim i na onu informaciju biskupa Jezerinca da se od abortusnih fetusa prave skupi parfemi za elitu Novog poretka?”

“Da, mislim. Nije to biskup Jezerinac bezveze bubnuo kao neku metaforu… Kao što ni Adam i Eva, zmija i jabuka nisu nikakve metafore, nego činjenice! Uostalom, pisac Boris Beck u Večernjaku je ustvrdio da Jezerinac ima pravo, jedino se možda nespretno izrazio… ”

“Znači, možeš i zanjemit i izgubit menstruaciju ako uhvatiš vlastitog oca da onanira na pornić?”

“Izgubit menstruaciju ne mogu… Ali mi se kao klincu smežurala i stisnula kožica tako da je više nisam mogao prevući preko glavića… ”

“Molim?” iskolači oko Diana Roko.

“Ukebao sam svog starog kako sve u šesnaest udara majmuna na neki pornić što ga je s video rekorderom donio s ratišta.”

“I? Pokušao si mu se pridružit?” naceri se Rašeta.

Prečuo sam ga.

“Na sistematskom su mi poslije dijagnosticirali fimozu.”

“Ali barem nisi zanijemio”, ustrajao je Rašeta

“Jesam. Titlovi na porniću bili su na ćirilici. Moj otac koji mi je branio čitat Zagora na ekavici, gleda porniće na ćirilici! Zanijemio sam, tri dana sam…”

“Daj, Pavle, nećeš nas ganut svojim patničkim pričama! Zamalo sam te fotomontaže objavila u Dnevniku, pomamila sam se povećat gledanost HTV-a. Sad imam noćne more svaki put kad zamislim što bi mi se dogodilo”, prekine me Diana.

“Vi na HTV-u ionako ste svi postali anksiozni, malodušni zbog duševnih boli koje vam nanose medijski napadi na vašu kuću. Ali HTV-ovi odvjetnici potužakali su toliko medija da će vam odštete pribavit najbolje psihoterapeute… Tako ćeš usput otklonit i PTSP uzrokovan mojim fotomontažama!”

Kopal mi zavrne ruku.

“Ti se još izruguješ dami! Sad je jasno, iza tebe ne stoji nitko osim tvog vlastitog ludila… Idućih pet godina provest ćeš grizući remenje na luđačkoj košulji!”

Tek sad sam postao svjestan situacije. Tajna služba zauvijek će me zbuksat u ludaru! Stenjući, počeo sam ljigavo molit za milost. Kao sitna riba o staklo akvarija, priljepio sam usne uz Kopalovu ušnu školjku i šaptao da me ne čuju Diana i Rašeta:

“Poštedite me i postat ću vaš požrtvovni ratnik u hibridnom ratu koji se rasplamsava pred predsjedničke izbore. Vaš hibrid na terenu… ”

Kopal mi ispusti ruku. Iz unutarnjeg džepa strukiranog sakoa izvuče školsko ravnalo i vodoravnim bridom poravna si ionako besprijekorno ravni razdjeljak na svojoj kratko ošišanoj, prosijedoj kosi.

“Vidim, vucaraš se i po prosvjedima za slobodu medija”, uperio je vršak ravnala u moju crvenu majicu s natpisom Nacional.

“Ma, to sam išao samo da dobijem tu majicu… Dolazi toplo vrijeme, znojit ću se na terenu i trebat će mi puno majica kratkih rukava.”

Kopal me, purgerski rečeno, fino ukopal. Morao sam se najdublje ispričat Rašeti i Diani. A onda fotomontaže zagrljenog Pupovca i Jandrokovića ostavit kao još jedan eksponat u ionako pretrpanom Muzeju prekinutih veza.

Komentiraj