NACIONAL FC NAJAVIO “Klubovi sljedeći tjedan prekidaju sva futsal natjecanja”

Slavko Midzor/PIXSELL

Malonogometni klub Nacional u petak je na svojoj stranici objavio kako će se u utorak održati sastanak svih hrvatskih futsal klubova, te će čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza poslati ultimatum. Ovog će se vikenda održati 13. kolo 1. Hrvatske malonogometne lige, a klubovi će potom prekinuti sva futsal natjecanja.

“Većina klubova je suglasna oko naših zahtjeva. Međutim, imamo tri “nebitna” kluba koji ne žele dati podršku svima nama i neka oni igraju svoju ligu”, napominju iz Nacionala.

Njihov ultimatum sadrži sljedeće zahtjeve:

“1. Odlazak Mate Stankovića s mjesta izbornika reprezentacije, jer obmanjuje javnost kako je reprezentacija uspješna i glavni je krivac za podjele koje su nastale u futsalu. Odgovorno tvrdimo da imamo reprezentaciju koja se može boriti za medalju na svakom Europskom prvenstvu, a mi imamo konstantni pad zadnjih četiri godine. Na Euru 2012. godine, na koje smo stigli kao domaćini, igrali smo polufinale, a tada je Stanković dobio gotove, mlade i formirane igrače. 2014. godine igrali smo četvrtfinale, a ove godine nismo prošli ni skupinu. Osim toga, propustili smo dva svjetska prvenstva. Nije mi jasno kako nas uvjeravaju da je reprezentacija uspješna, kada četiri godine nazadujemo. Također, izbornik i njegov stožer bave se svim drugim stvarima osim reprezentacijom, a za koju su dobili mandat. Stanković u svim intervjuima šalje otrovne strelice prema Nacionalu i Splitu jer je očito svjestan što ne može biti trener ova dva hrvatska velikana futsala. On provodi samovolju, postavlja i mijenja članove komisije, postao je Šukerov i Jozakov špijun. Cijela futsal javnost želi njegovu smjenu, a zbog svih navedenih činjenica mora otići.

2. Tražimo ostavku odgovorne osobe koja je pisala priopćenje na stranicama HNS-a, a u kojem je izneseno mnogo lažnih činjenica, uvrijedivši klubove i djelatnike koji rade u futsalu. Prvenstveno mislim na dva najbolja hrvatska kluba,a neposredno i djelatnike ostalih klubova. I kao treće, tražimo kontrolu u komisiji za futsal pri HNS-u.

3. Potpuno kontrolu nad Komisijom za futsal HNS-a. Komisija za futsal vodi prvu i sve ostale futsal lige, a ova aktualna komisija to ne radi kako bi trebala voditi. Prva liga je na rubu regularnosti a ostale u velikim problemima,. S obzirom na činjenicu da je HNS ukinuo udruženje mi moramo imai kontrolu na tjelom koje vodi naše natjecanje kao i sudjelovati u radu tog tijela a svi futsal klubovi se financiraju bez ikakve pomoći HNS-a. Mi više nećemo plaćati ni vostvo natjecanja koje nam je nametnuto. Zbog toga tražimo kontrolu nad Komisijom, po principu da tri glasa u toj komisiji dobiju klubovi, a dva budu glasovi predstavnika HNS-a. S time da ovdje naglašavam kako mi iz Nacionala ne želimo svog čovjeka u toj komisiji, već ćemo predložiti nekog iz bilo kojeg drugog kluba i time želimo dokazati da se mi ne borimo za svoje interese nego interese svih futsal klubova a to smo kroz sve ove godine i dokazali. Tako nas ne bi mogli nadglasati u startu, a u konačnici Izvršni odbor HNS-a uvijek može stopirati bilo koju odluku takve Komisije, ako bi ona bila neetična odnosno suprotna stavovima i propisima Hrvatskog nogometnog saveza’”, objavili su iz Nacionala na njihovoj web stranici.

Komentiraj