Na Štamparu novo radno vrijeme za testiranje, preminuo korisnik doma za starije

Zagrebački stožer civilne zaštite održao je u petak konferenciju za novinare na kojoj su potvrdili da je u posljednja 24 sata evodentirano 580 novih slučajeva zaraze koronavirusom,.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je i dalje loša epidemiološka situacija. ”Imamo potrebu za striktnim pridržavanjem protuepidemijskih mjera”, poručio je.

Glavna sestra Andrije Štampara Cecilija Rotim rekla je da je određena mjera samoizolacije za 894 osobe. Većina novooboljelih je kontakt ranije zaraženih, 18 korisnika domova za starije je zaraženo, jedna je osoba preminula.

Novo radno vrijeme za testiranje na Štamparu je od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati, a nedjeljom i blagdanima od 8 do 10 sati. Svi se moraju naručiti.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić rekla je da se Advent sigurno neće održati na način na koji smo navikli, ali se razrađuju različiti modeli održavanja. Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Najavila je da od večeras počinje za 30 posto povećan broj linija autobusa prema gradskim grobljima, a dan uoči i 1. studenog uvode se izvanredne linije.

Komentiraj