Na dražbi crna kožnata jakna Olivije Newton-John iz “Briljantina”

Olivia Newton-John na dražbi u studenom ponudit će crnu kožnatu jaknu i uske hlače što ih je nosila u zadnjoj sceni filma “Briljantin”, a novci od prodaje namijenjeni su australskom Centru za liječenje raka koji nosi njezino ime.

Iz aukcijske kuće Julien’s Auctions u srijedu su izvijestili da će se uz hlače i kožnatu jaknu koje je glumica nosila u ulozi Sandy Olson u filmskome mjuziklu iz 1978. naći još dvjestotinjak odjevnih predmeta koji će se zainteresiranima ponuditi na dražbi u studenome.

Kožnata jakna i hlače prodaju se odvojeno, ali se očekuje da će zajedno postići cijenu od oko 200.000 dolara.

Ljubavna romansa američkih srednjoškolaca koja se odvija pedesetih godina prošlog stoljeća, postala je globalni hit te je u zvijezde vinula karijere Olivije Newton-John i njezina partnera Johna Travolte.

Pjevačica je 2017. objavila da se rak dojke od kojeg je prvi put bolovala godine 1992. godine ‘vratio’ i proširio na donji dio leđa.

Među predmetima koje će Newton-John (70) ponuditi na dražbi su i originalna skripta iz filma, čija se vrijednost procjenjuje na 4000 dolara, ružičasta haljina koju je nosila na premijeri filma u u Los Angelesu, a vrijednost joj se procjenjuje na 3000 do 5000 dolara te jakna koju je u filmu nosila kao članica grupe Pink Ladies.

Početkom godine australska glumica britanskih korijena je, promovirajući svoje memoare otkrila da je sedamdeseti rođendan provela na zračenju u centru za oporavak i istraživanje raka koji nosi njezino ime, a smješten je u Melbourneu.

Dražba će se održati 1. i 2. studenoga na Beverly Hillsu, a prethodit će joj izložbe u Irskoj i na Beverly Hillsu.

Komentiraj