LIPANJ 1984.: Objavljen Springsteenov album Born in the U.S.A.

Sedam singlova s albuma završilo je u Top 10, a fotografija naslovnice djelo je Annie Leibovitz.

Springsteen u pjesmi govori o američkim veteranima iz Vijetnama, odnosno o problemima s kojima su se susreli prilikom povratka u SAD. Bio je to prvi rat u kojemu SAD nije pobijedio. Dok su ostali veterani bili dočekani poput heroja, oni koji su se borili u Vijetnamu uglavnom su bili izignorirani.
Originalni je naslov bio Vietnam. No kad je redatelj Paul Schrader Springsteenu poslao scenarij filma Born In The U.S.A., o rock bendu koji se bori sa životom i religijom, pjevač je odlučio promijeniti ime pjesme. Film je objavljen 1985. godine, no previše ga se povezivalo s pjesmom koja je na kraju polučila veću slavu od filma.

Ipak, Springsteen mu je djelomično vratio uslugu napisavši pjesmu Light Of Day, koja je postala glavnim soundtrackom filma. Ova je pjesma jedna od najčešće pogrešno interpretiranih pjesama ikad. Mnogi su ju tumačili kao patriotsku pjesmu o američkom ponosu, iako govori upravo suprotno – kritizira američku vlast. Springsteen je smatra jednom od najboljih svojih pjesama, ali smeta mu upravo ta činjenica da je mnogi ne razumiju i pogrešno tumače.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]