Na današnji dan 1957. upoznali su se John Lennon i Paul McCartney

Dan 6. srpanj 1957. godine nerijetko se spominje kao dan kada se dogodilo najznačajnije upoznavanje u glazbenoj povijesti. Te je večeri glazbeni band Quarrymen trebao nastupiti u vrtu Crkve svetog Petra u Liverpoolu.

Član grupe Quarrymen bio je John Lennon. Pripremajući se za nastup, Lennonu je ruku pružio novi basist u njegovoj grupi. Ime tog dečka je Paul McCartney. Lennon je upravo namještao svoju gitaru, pri čemu mu je tada petnaestogodišnji McCartney pomogao. Čak mu je pokazao i kako naštimati gitaru. Namještajući žice, McCartney je zapjevao Twenty Flight Rock od Cochrana i Be-Bop-A-Lula autora Genea Vincenta. Lennon je bio oduševljen njegovim glasom te je kasnije razmatrao ideju da ga pozove u grupu.

Članovi benda, uključujući Lennona, bili su iznenađeni ogromnim glazbenim talentom i znanjem koji je McCartney pokazivao. Lennon je bio u dilemi oko toga hoće li primiti talentiranog člana koji bi mu mogao predstavljati izazov, ili će nastaviti bez njega.

Godinu dana kasnije, grupi se pridružio George Harrison. Do početka 1959. godine, gotovo se cijeli band raspao. Ostali su samo Harrison, McCartney i Lennon. U sljedećih godinu dana, uzeli su još jednog novog člana i preimenovali grupu u The Beatles. Ostalo je povijest.

Komentiraj