Muškarci, oprez! Koji su ultimativni ‘okidači’ da izgubite partnericu?

Autor:

Pixabay

Muškarci, ovo je jedan članak za vas. Žene su posebna, prilično nedokučiva bića. Ponekad zahtjevna, ponekad zaribana, a opet neodoljiva i jednostavno, ne možete bez njih.

Isto tako, većina se slaže, da je svaka ljubavna priča jedan svemir za sebe. I nema univerzalnog recepta ili šprance kako se ponašati ne bi li se zadržalo partnericu. Osobe koje grade odnos traže da on počiva na nekim opće prihvaćenim vrijednostima: međusobno uvažavanje, povjerenje, međusobna privlačnost, fokus na zajedničke životne ciljeve… Nije problem pronaći partnericu, nego je umjetnost zadržati je.

Žene imaju istančanije radare kada je u pitanju „detekcija“ i „scaning“ muškaraca. Njihova intuicija rijetko pogriješi. Vrlo lako otkriju ako nešto krene po krivu. Stoga, donosimo „okidače“ koji mogu doprinijeti da vas ona otpili prije nego je vaša romansa i započela. Što ih automatski odbija? Zašto vam se više neće javljati na telefon? Kada je vaša „karijera“ završila? Pročitajte u nastavku…

Manjak kućnog odgoja

Prvi na listi za odstrel su muškarci bez manira jer kakav mu je kućni odgoj vidi se na prvom spoju.  Svaka žena uživa u društvu muškarca koji će joj izraziti male znakove pažnje i biti uviđavan te koji će se znati ponašati u svakoj prilici. Ne smije biti dosadan na spoju i u životu (to ne podrazumijeva da bude zabavljač ili kućni klaun), jer ono što je u top pet najvažnijih osobina koje žene žele kod muškarca je smisao za humor i vesela narav. Biti dosadnjaković, mrgud ili, ne daj Bože, emocionalni vampir – apsolutni su odbijanci za svaku ženu.

Škrtice

Sljedeći na popisu nepoželjnih osobina su – škrtice. E, to je posebna kategorija. Kad muškarac izvede ženu na spoj i traži odvojene račune ili kad dođe trenutak plaćanja i konobar stoji kod stola, a on zuji pogledom po restoranu i čeka da partnerica plati, a u džepu na novčaniku mu sjedi zmija i tri ježa koji kartaju belu! To ne znači da se troškovi ne trebaju dijeliti, no to dolazi s vremenom. Ipak se na početku veze očekuje da muškarac pokaže koliko je galantan.

Ljubomora

Povjerenje je jedno od glavnih postulata svake veze. Bez toga se ne može zasnivati nijedna veza. Stoga, provjeravanje partnerice, kopanje po mobitelu, špijuniranje, ispitivanje njezinih prijateljica je totalno out! Ukoliko muškarac ima potrebu kontrolirati svoju djevojku i stalno je bombardirati porukama te zivkanjem ometa njezinu svakodnevicu, svaka mudra žena će mu brzo reći: “Pa-pa!“

Ljubomora proizlazi iz njegove nesigurnosti, željom za opsesivnom kontrolom, često i naprasite naravi (koja se ponekad u početku prikriva), što na kraju eskalira u neobuzdanu ulogu drama queen, što momentalno dovodi do razlaza. Uz to ako muškarac ima kratki fitilj – žene bježite glavom bez obzira! To vam u životu ne treba.

Mamini sinovi

Nježne maze, plačljivci i mamini sinovi te muškarci koji pate od tzv. Sindroma Petra Pana odbijanci su na prvu. I odmah ih se prepozna. Ti se ne mogu skriti. Oni su sjajan „materijal“ za one žene koje vole biti ujedno i „mamice“ svojim partnerica, a takvih je malo. Svaka žena, koja iole drži do sebe, ne treba uz djecu imati i bebicu od 40-50 godina o kojem treba brinuti, već samosvjesnog partnera koji će joj biti ravnopravni suputnik dok koračaju kroz život.

Ego

Sebičnjaci su posebna kategorija. Sebični u životu, u želji da budu centar partneričinog svemira, sebičnjaci u krevetu… Vrlo brzo pokažu svoje pravo lice, jer ta osobina je nekako jača od njih samih. I oni nesvjesno reagiraju, „izlete“ se sa nekom ultra sebičnom rečenicom… pa se čude što mu se žena više ne javlja… Baš čudno! Neka malo prevrti film, no ženama savjet – vi nemojte biti glavna glumica u njemu!

 

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.