MUP raspisao natječaj za dvije blindirane limuzine za VIP osobe, imat će i nosače strojnica

Pixabay

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo e natječaj za dva osobna vozilo visoke klase s balističkom zaštitom za prijevoz VIP osoba. Procijenjena vrijednost tih automobila je deset milijuna i četiristo tisuća kuna bez PDV-a, odnosno 13 milijuna kuna s PDV-om, piše Index.

Rok valjanosti ponude je najmanje šezdeset dana od dana s kojim ističe rok za dostavu ponuda. Ponuda mora biti zaprimljena najkasnije do 03. studenoga 2017., do 09:00 sati. U tehničkoj specifikaciji navedeni su tehnički zahtjevi za ove dvije limuzine – mora imato gotovo 470 KS, dužinu od minimalno 5.2 metra, s međuosovinskim razmakom od 3.1 metar. Pod obveznom opremom navedeni su i zahtjevi za limuzine visoke klase kao što je automatska klima u minimalno tri zone, hladnjak u stražnjem sjedalu putničke kabine, multimedijalni paket koji uključuje radio uređaj, ozvučenje, navigaciju i USB priključak, paket komfora za stražnja sjedala i slični detalji.

Od specijalne opreme navedena je balistička zaštita koja iznosi minmalno CEN 6/7 ili minimalno VR9, sustav za samostalno gašenje požara vozila, specijalni pneumatici i naplatci koji omogućuju kretanje bez tlaka, sustav za nužni izlaz iz vozila, hidraulički pogon sigurnosnog stakla na svim vratima, senzor za suzavac, sustav komprimiranog zraka u putničkom prostoru, nosač strojnog naoružanja u kabini vozila, prekidač za hitno otvaranje prtljažnika, dodatno zaključavanje prtljažnika te nosači zastavica u prednjim blatobranima.

Komentiraj