Mulberry najavio limitirane modne kolekcije u suradnji s troje mladih dizajnera

Screenshot YouTube

Mulberry je ovih dana najavio posebnu i limitiranu suradnju povodom 50. obljetnice osnutka branda. Britanska modna etiketa će ostvariti kratko partnerstvo s dizajnericom  Priyuom Ahluwaliuom te dizajnerima  Richardom Maloneom i Nicholasom Daleyom, piše showstudio.com.

Projekt je najavljen na društvenim mrežama. Otkriveno je kako bi mladi i uspješni modni stručnjaci trebali “redizajnirati klasičnu Mulberry siluetu”, a rezultat će biti vidljiv u obliku trodijelne limitirane kolekcije. Ahluwalia bi trebala ‘retro-novu’ viziju engleske modne kuće predstaviti u lipnju, Malone će svoj rad otkriti u rujnu, dok će Daley svoje kreacije prezentirati u studenom.

U objavama na društvenim mrežama se ističe kako Priya Ahluwalia ima indijsko-nigerijske korijene, a na njen rad snažno utječe umjetnost, pjesništvo i glazba. Malone je ponosan na irsko podrijetlo, svojim kreacijama ističe održivost i eksperimentiranje. Daleyev otac dolazi s Jamajke, majka mu je iz Škotske. Kroz svoje modne projekte naglašava važnost kulture. Svi dizajneri rade u Londonu.

Komentiraj