‘Mrzovoljni šik’: Majice s likom Bernieja Sandersa s inauguracije postale novi hit

Američki senator Bernie Sanders ‘ukrao’ je show na inauguraciji novog američkog predsjednika Joea Bidena. Svojim je ležernim modnim odabirom zasjenio sve toalete i svečane kombinacije uzvanika u Washingtonu.

Bernie Sanders (79) odlučio se zabundati u zimsku jaknu brenda Burton i zaštitnom maskom, a na ruke je navukao debele rukavice Jen Ellis, učiteljice iz Vermonta. Dobio ih je na poklon prije dvije godine i otada ih ‘vjerno’ nosi.

Društvene mreže su ‘poludjele’, Sandersova fotografija na kojoj sjedi prekriženih nogu postala je – meme, a njegov stil odijevanja prozvan je – ‘mrzovoljnim šikom’.

PHOTO: Screenshot/Twitter

Prilikom virtualnog gostovanja u talk showu voditelja Setha Meyersa, Sanders je rekao da je na inauguraciji samo sjedio ispred Kapitola, trudio se ugrijati i obratiti veću pozornost na događanja na pozornici. Memeove je, kazao je, već vidio i nasmijali su ga do suza.

Majice i rukavice – rasprodane

Histeriju oko Sandersa prepoznali su ljudi iz njegove kampanje te su u prodaju pustili majice sa sad već legendarnom fotografijom ‘mrzovoljnog Bernieja’. Cijena jedne majice bila je 45 dolara i sve su rasprodane. Novac je išao organizaciji ‘Meals on Wheels’ u Vermontu.

PHOTO: Sanders Campain

Rukavice su napravljene od starih džempera i obložene flisom od recikliranih plastičnih boca. “Hvala svima na interesu za Berniejeve rukavice”, napisala je Jen Ellis na Twitteru. “Jako sam počašćena štoih je nosio na inauguraciji. Nažalost, sve su rasprodane”, dodala je.

“Jen je školska učiteljica i jedna predivna osoba koja je pomalo iznenađena pažnjom koju joj je javnost proteklih dana posvetila”, rekao je Sanders.

Rukavice, zapravo, imaju vlastiti život na društvenim mrežama. Twitter profil ‘BerniesMittens’ postao je pravi hit tijekom predsjedničke kampanje Berniea Sandersa prošle godine.

Komentiraj