Borna Filic/PIXSELL

MRAK TARITAŠ O SDP-U ‘Jedan od modela je i da svatko ide svojim putem’

Kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš u subotu je gostovala u Dnevniku N1 televizije gdje je komentirala nadolazeće izbore.

Mrak Taritaš je odgovorila na pitanje o potpori SDP-a kako su dogovori u završnoj fazi, te da nema potrebe za žurbom oko odlučivanja. Dodala je da su članovi SDP-a zatražili produljenje roka.

“Tema dogovora su bili projekti i programi. Načelno je dogovoreno kako ćemo upravljati gradom. Ostala su još 2-3 programa koje moramo usuglasiti. I dogovoren je koncept. U Zagrebu su i izbori za Skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. Moramo se dogovoriti u kojem modelu idemo na izbore” izjavila je Mrak Taritaš.

Kandidatkinja HNS-a rekla je da je za promjenu potrebno omogućiti da resorima upravljaju najkompetentniji ljudi. “Mogu otkriti – dogovoreno je da jedan od zamjenika bude iz SDP-a, jedan nestranački i da je predsjednik Skupštine iz SDP-a”, zaključila je Mrak Taritaš.

U telefonskom razgovoru s Novom TV Mrak Taritaš je rekla da se može dogoditi situacija da svatko ode svojim putem. “Ja očekujem da to do kraja idućeg tjedna bude izdefinirano, bez obzira kojim putem išli dalje. Ako krenemo zajedno moramo vjerovati jedni drugima, moramo imati dobru atmosferu i željeti promjene u Zagrebu”, poručila je HNS-ovka.

Komentiraj