Robert Anic/PIXSELL

MRAK TARITAŠ ‘Nedavno se činilo da je nemoguće dobiti Bandića’

Kandidatkinja HNS-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mark Taritaš večeras je u emisiji ‘Veto’ N1 televizije govorila o nadolazećim lokalnim izborima. Poručila je kako potpora SDP-a koju je jučer dobila, neće ništa mijenjati u njenom načinu rada i kampanji.

“Ne znam tko će biti predsjednik Uprave Holdinga ako pobjedim, ali to će biti prvenstveno moja odluka kao gradonačelnice”, rekla je Mrak Taritaš napominjući kako je deja javnih natječaja za direktore i pročelnike jest najjednostavnija za provesti, ali da ona ipak smatra da je odgovornije da sama imenuje te suradnike.

Kaže kako će među direktorima biti najkompetentniji i najstručniji ljudi, neovisno kojoj stranci pripadaju.

“Nedavno se činilo da je nemoguće dobiti Bandića jer se on uvijek dočekao na sve četiri noge i snalazio. No, kada je on, po prvi puta, rekao da je moguće da on izgubi i da se bavi humanitarnim poslom, ja sam shvatila da je tu kraj njegove ere i da grad čeka drugačiji način upravljanja”, rekla je Mrak Taritaš o promjeni retorike u kampanji.

Uvjerena je kako će se u drugom krugu izbora naći ona i Bandić, te napomenula da i s Milanom Bandićem i sa Sandrom Švaljek ima pristojne i korektne odnose. “Nakon izbora Bandić će biti opozicija u Skupštini i aktivirati mandat u Saboru, a ja ću ga zamrznuti”, poručila je.

Tvrdi da njezina najava o smanjenju poreza za jedan posto u svakoj godini mandata nije demagogija iako ne zna potpuno stanje proračuna. “Nisam napamet davala procjene, iako u prvoj godini moramo napraviti dobru analizu stanja jer možda postoji i mogućnost za smanjenje prireza i za više od jedan posto”, zaključila je.

Komentiraj