‘Moja maturalna večer’ Zaklade ‘Hrvatska za djecu’: Maturanti iz domova prvi put zakoračili na modnu pistu

U četvrtak navečer održana je modna recija ‘Moja maturalna večer’ Zaklade ‘Hrvatska za djecu’. Među maturantima koji su prvi put zakoračili na modnu pistu ispred zagrebačkog hotela The Westin izmjenjivale su se brojne emocije – od uzbuđenosti i ponosa do hrabrosti i veselja.

Revija se održala bez prisustva publike te uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ svojim je projektom ‘Moja maturalna večer’, u ovim vremenima kad su maturanti diljem svijeta zakinuti za mnoga druženja u periodu kada bi svi mladi trebali stvarati svoje uspomene na đačko doba, razveselila 25 maturantica i maturanata iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te im omogućila da zablistaju u prekrasnim večernjim haljinama i odijelima.

“Već su dvije generacije maturanata zbog pandemije korona virusa uskraćene za možda najljepši trenutak u njihovom školovanju – svečanu maturalnu večer. Iako to svakako nije egzistencijalno pitanje, za nas je i emotivni doživljaj mladih motiv koji nas pokreće. Željeli smo da ne ostanu u potpunosti zakinuti za taj jedinstveni osjećaj te im ovom revijom i donacijom svečane odjeće želimo stvoriti uspomenu barem na tragu one koji su imali njihovi vršnjaci godinama ranije. Dajemo nadu i optimizam”, izjavila je Renata Gubić, ravnateljica Zaklade ‘Hrvatska za djecu’.

Zaklada treću godinu zaredom provodi projekt Moja maturalna večer kojim je usrećila više od 90 maturanata iz cijele Hrvatske. Projektu su se i ove godine spremno pridružili najpoznatiji hrvatski modni dizajneri te modne kuće. “Smatramo kako je obaveza svakog čovjeka pomoći drugome čovjeku te od toga polazimo. Pogotovo kada se radi o djeci koja nisu imala sreće u svome životu kao možda mi. Jednostavno nemamo izbora nego sudjelovati i pomoći te omogućiti djeci da dožive najljepše trenutke života koji su pred njima”, poručila je Martina Vrdoljak Ranilović, kreativna direktorica Varteksa.

Za maturantice haljine su ove godine kreirali Andrea Zvono Design, Anita Pokrivač Design, Anovi Design by Ivona Glavaš, Boudoir, DeLight by Ivan Friščić, Desiinia Design by Anja i Nikolina Kvesić, Duchess womens wear by Snježana Mehun, Gray by Ivana Čizmadija, Hero4Heroes, Ivana Jurić Design, Katarina Mamić Design, Lilith by Katarina Baban, Lokomotiva by Lana Puljić, Lukabu by Marina Jerant te Matija Vuica Fashion & Design. Cipele svim maturantima i maturanticama darovalo je Borovo, a maturanti su bili u Varteks odijelima. Profokus, škola za modu i dizajn radio je make up, dok su za frizure bili zaslužni studio Iggy, Maja i Monet. Ususret reviji tajnama dobrog hoda po pisti maturante je podučila modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, dok im je u pripremanju za izlazak na reviju pomagala stilistica Slađana Divjak.

Komentiraj