Mjesec kibernetičke sigurnosti: Viber uvodi nove sigurnosne funkcionalnosti

Press/Rakuten Viber

Ovaj mjesec se obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti, a aplikacija Viber je uz obilježavanje ovog međunarodnog mjeseca privatnosti i sigurnosti u digitalnom svijetu uvela i novitete.

Razne aktivnosti i edukacijske sadržaje prati lansiranje novih funkcionalnosti. Zaštita podataka korisnika i sigurnost na platformi su na prvom mjestu. Uz već davno uvedenu obostranu enkripciju i šifriranje, Viber i dalje poduzima mjere kako bi njegovi korisnici bili sigurni od hakerskih napada

Viber je započeo, a najavljuje i  globalno, uvođenje funkcionalnosti ‘nestajućih’ poruka u grupnim razgovorima. Ova funkcionalnost je dostupna još od lipnja 2020. u individualnim razgovorima, a od sada sudionici mogu jednostavno uključiti i isključiti tu značajku u bilo kojem grupnom chatu te odrediti žele li da poruke nestanu nakon 10 sekundi, jednu minutu, sat ili jedan dan nakon čitanja.

Na uređajima, koji koriste Android 6 ili noviji mobilni operativni sustav, Viber će u potpunosti onemogućiti prosljeđivanje, kopiranje ili snimanje zaslona poruke kada je aktivirana opcija nestajanja. Za starije verzije Androida i sve korisnike iOS-a, članovi grupnog chata bit će automatski obaviješteni o ovakvim aktivnostima.

Provjereni poslovni profili dobivaju ‘plavu kvačicu’ – znak autentičnosti, koji korisnicima pokazuje da je brend pouzdan, što omogućuje transparentniju komunikaciju između korisnika i brendova. Tijekom cijelog listopada Viber dijeli savjete o sigurnosti putem poruka i video materijala u svojim lokalnim zajednicama kako bi educirao korisnike na koji način mogu prilagoditi i kontrolirati opcije za privatnosti u aplikaciji.

FOTO: Press/Rakuten Viber

Komentiraj