Miroslav Škoro do kraja tjedna objavljuje ide li u utrku za gradonačelnika Zagreba

Konačna odluka o tome hoće li se čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika trebala bi biti donesena do kraja tjedna, rekla je u četvrtak novinarima u Saboru Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta.

“Čekamo našu zagrebačku organizaciju da odradi zadnji sastanak i do kraja ovog tjedna ćete imati našu konačnu informaciju i kandidata Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba. Vjerujem da ćete biti vrlo zadovoljni našim izborom”, kazala je.

Iz te stranke tvrde da smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nema utjecaja na konačnu Škorinu odluku. Upitana je li jučerašnji tajming neslužbene najave kandidature bio nezgodan s obzirom na to da je isti dan pokopan dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić, Vučemilović je kazala da oni nisu ništa službeno najavili. “U medijima su neslužbene informacije i naš predsjednik i mogući kandidat nije rekao ništa od onoga što se do sada vrtilo po medijima. Koliko je pratim izjave Miroslava Škore, od parlamentarnih izbora on nikada decidirano nije rekao da neće niti da hoće ići u utrku nego je tu opciju ostavio otvorenom”, kazala je.

Na novinarsko pitanje je li smrt Milana Bandića utjecala na moguću kandidaturu predsjednika Domovinskog pokreta, Vesna Vučemilović je odgovorila: “Nije niti će utjecati na tu odluku jer Domovinski pokret je jedina veća stranka koja nije istaknula svog kandidata. Logično je da će relativno nepoznati kandidati ranije krenuti s kampanjom kako bi ih javnost upoznala, ali ako imate dovoljno poznatih kandidata, više od dva mjeseca kampanje je sasvim dovoljno”.

Dodala je da je Domovinski pokret stranka desnog centra i da se u taj segment ubraja jako velik broj građana Zagreba.

Komentiraj