Ministrica Nikolina Brnjac najavila: Vlada diže mirovine trenerima

Prije nekoliko dana objavljena je vijest da Ante Kostelić, otac Ivice i Janice Kostelića, ide u mirovinu. Kostelić se u izjavi za HRT požalio na visinu mirovine.

“Zar tebi nije neugodno kad čuješ da ću ja imati penziju od 2500 kuna?”, pitao je Ante Kostelić Gips novinara. U utorak su se oglasili i iz Skijaškog saveza, poručujući kako će Kostelićeva mirovina biti ‘nemjerljivo veća od 2500 kuna’, no da Kostelićev zahtjev za mirovinom još nisu primili.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u srijedu je novinarima potvrdila da će Vlada povećati mirovine trenerima. Tako bi se trenere koji su osvajali medalje na velikim natjecanjima uvrstilo u istu kategoriju kao i vrhunske sportaše, što bi značilo i veće mirovine.

“Na tome se već radi. Vodit će se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine se sastaju i rade na zakonu o sportu, koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac i dodala da za sada još ne može reći kolike bi im bile mirovine niti točno koliko je takvih trenera, ali to ‘nije velika brojka’.

Zakonsko rješenje, kaže ministrica Brnjac, trenalo bi biti donijeto u zadnjem kvartalu ove godine.

Komentiraj