MINISTAR KUJUNDŽIĆ: ‘Imunološki vjerojatno neće završiti u stečaju’

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da Imunološki zavod vjerojatno neće ići u stečaj iako se još ne zna zaključak povjerenstva za Imunološki.

Kujundžić je nedavno osnovao povjerenstvo za Imunološki zavod, kako bi se vidjelo može li Zavod nakon uloženog dodatnog novca sačuvati svoj brand i radna mjesta.

Na pitanje što će se dogoditi ako povjerenstvo donese negativno mišljenje i hoće li to značiti gubitak posla za radnike Imunološkog, Kujundžić je citirao pokojnog predsjednika Franju Tuđmana rekavši da ne odgovara na “ki bi da bi”. Vidjet ćemo što će odlučiti, dodao je.

Upitan koliko je novca u proračunu osigurano za Imunološki i može li se očekivati njegov stečaj, jer 31. prosinca Nadzornom odboru istječe mandat, odgovorio je kako vjerojatno neće biti stečaja.

“Mislim da ćemo uspjeti sačuvati proizvodnju krvnih derivata, a za cjepiva ćemo tražiti rješenja u strateškom partneru ili sami, ali stečaja, vjerujem, neće biti”, rekao je ministar novinarima uoči sjednice Vlade.

Komentiraj