Ministar Beroš: “Mjesta za popuštanje nema. Ne smijemo biti nestrpljivi i napraviti krivi potez”

U poslejdnja 24 sta u Hrvatskoj je zabilježeno 730 novih slučajeva zaraze koronavirusom uz 17 preminulih osoba. Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak izjavio je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite u srijedu da ovaj tjedan imamo 15 posto manje novooboljelih nego u prošlom tjednu.

“Najviša incidencija je u Sisačko-moslavačkoj županiji, a najniža u Istarskoj. Sedmi smo u EU po stopi incidencije”, kazao je Capak i dodao da su zaoprimili 535 prijava nuspojava Pfizerovo cjepivo i 15 nuspojava na Modernino cjepivo. Samo su dvije ozbiljne reakcije na Pfizerovo cjepivo, kazao je.

Ministar Vili Beroš rekao je kako nema prostora za popuštanje mjera i da neke zemlje u EU imaju rigoroznije mjere.

“Zdravlje je na prvom mjestu i bez toga sve pada u vodu. Ne smijemo biti nestrpljivi i napraviti krivi potez. Svi svjedočimo o tome što se može dogoditi u kratkom roku. Zato bez žurenja. Moramo naglasiti nove izazove, novi sojevi problemi s cijepljenjem. Ali imamo mjere i našu odgovornost. Samo tako možemo pobijediti. Treba naglasiti da smo među liberalnijjim zemljama u svijetu i Europi”, rekao je Beroš.

“Mjesta za popuštanje nema”, poručio je ministar Beroš. No, podsjetio je – nema policijskog sata. Trgovine, kina, kazališta i muzeji su otvoreni. “Teretane su zatvorene u preko 20 zemalja EU. Kafići su zatvoreni u 24 zemlje. Stalno balansiramo”, zaključio je ministar zdravstva.

Komentiraj