Milorad Mažić zaključio aktivnu karijeru i preuzeo vođenje sudačke organizacije Cipra

Najbolji srpski sudac Milorad Mažić zaključio je aktivnu karijeru i preuzeo je vođenje sudačke organizacije Cipra. S tamošnjim nogometnim savezom sklopio je dvogodišnji ugovor s mogućnosti produžetka suradnje za još jednu sezonu.

Mažić je samo posljednji u nizu stranaca koji je na čelu nogometnih sudaca jedne strane zemlje. Mark Clattenburg istu funkciju obnaša u Grčkoj, Viktor Kassai u Rusiji dok je David Elleray dobio zadatak reformirati sudačku organizaciju u Belgiji.

47-godišnji Mažić je proteklih godina osim u Srbiji, gdje je devet puta proglašen za najboljeg suca, sudio utakmice saudijskog te kineskog prvenstva gdje je bio profesionalno angažiran. FIFA sudac postao je 2009. godine te je sudjelovao na Svjetskim prvenstvima 2014. i 2018. godine, Europskom prvenstvu 2016. godine te Kupu Konfederacija 2017. godine gdje je vodio i finale između Čilea i Njemačke.

Sudio je i velik broj utakmice Liga prvaka u kojoj je debi imao 2012. godine, kao i Europske lige, a vrhunac je doživio 2018. godine kada je delegiran za glavnog suca finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida dok je dvije godine ranije vodio duel Superkupa između Seville i Real Madrida.

Pročitajte još:

Mark Clattenburg na čelu grčkih nogometnih sudaca

Komentiraj