Mark Clattenburg na čelu grčkih nogometnih sudaca

Bivši engleski nogometni sudac Mark Clattenburg imenovan je za novog šefa grčkih nogometnih sudaca. Na toj poziciji naslijedio je portugalskog stručnjaka Vitora Mela Pereiru koju je na ovu funkciju postavljen u kolovozu 2017. godine od strane FIFA-e koja kontrolira tamošnji savez.

>> Grčka vlada uspjela, FIFA dolazi srediti Grčki nogometni savez

Clattenburg je jednoglasno izabran u konkurenciji bivšeg švedskog suca Petera Fröjdfeldta, a nakon što je obavio intervju u kojem su sudjelovali i predstavnici AEK-a, PAOK-a, Olympiacosa i Panathinakosa.

45-godišnjaku ovo nije prva ovakva funkciju obzirom da je tijekom 2017. i 2018. godine istu dužnost obnašao u Saudijskoj Arabiji.

Clattenburg se suđenjem bavio 17 godina te je bio jedan od najboljih engleskih sudaca. FIFA znak je dobio 2006. godine, a od 2012. je promoviran u elitne suce da bi 2016. dobio i nagradu za najboljeg suca na svijetu u izboru Global Soccer Awards.

Sudio je 292 utakmice engleske Premier lige, a vrhunac karijere mu je bilo finale Lige prvaka 2016. godine između Real Madrida i Atletico Madrida te finale Eura iste godine u kojem su se sastali Francuska i Portugal.

Angažman inozemnih sudaca u grčkom nogometu nije ništa neobično pa je tako u veljači ove godine i hrvatski sudac Fran Jović zajedno sa sunarodnjacima Ivicom Modrićem i Hrvojem Radićem sudio derbi između AEK-a i Panathinakosa.

Pročitajte još:

>> Viktor Kassai na čelu ruskih nogometnih sudaca

>> Englez dobio zadatak reformirati sudačku organizaciju u Belgiji

Komentiraj