Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Milinović: Karamarko će donijeti odluku koja će staviti HDZ u ulogu favorita na izborima

Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović izjavio je u petak, nakon odluke o samoraspuštanju Sabora, kako misli da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u vezi zahtjeva za ostavkom donijeti odluku “koja će staviti ponovno HDZ u ulogu favorita na idućim izborima”.

Milinović je to rekao novinarima upitan ide li HDZ na izbore sa sadašnjim predsjednikom Karamarkom. Od sjednice Predsjedništva stranke, kaže, očekuje raspravu o aktualnoj političkoj situaciji, raspravu o zadnjem političkom porazu ali i eventualno nekim odlukama.

Na pitanje što će biračima HDZ sada ponuditi u kampanji uzvratio je: “Dopustite da će danas Predsjedništvo stranke o tome raspravljati, a bit će i političke odluke i politička poruka onima kojima treba”. Ovo je, ustvrdio je, bio najkraći saborski saziv do sada, no i to se jednom trebalo desiti.

“Evo donjeli smo odluku o raspuštanju i slijede izbori. Predsjednica će sada odlučiti kada će oni biti. HDZ je najjača politička snaga u zemlji i mislim da bi bilo dobro da su izbori poslje ljeta, dakle u ranu jesen”, kazao je Milinović.

Predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš kaže kako će vidjeti na koji način će izići na izbore. “Mi smo još uvijek u koaliciji s HDZ-om i to znači da idemo na sljedeće izbore, ali sve ovisi o situaciji u HDZ-u kako će se stvari dalje razvijati. Sukladno tome ćemo izići na sljedeće izbore”, rekao je Tepeš.

Na pitanje može li Domoljubnu koaliciju voditi Karamarko Tepeš je uzvratio kako je na HDZ-u, kao “stranci koja je lokomotiva”, da odluči.

Komentiraj