Miletić: Crnoja mora biti odmah smijenjen ako je samo dio onoga što se navodi istina

Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik IDS-a Boris Miletić ocijenio je u srijedu da bi ministar branitelja Mijo Crnoja trebao biti odmah smijenjen ako je istina samo dio onoga što je o njemu izneseno u medijima.

U protivnom bi nova Vlada nereagiranjem nanijela neprocjenjivu štetu vjerodostojnosti Hrvatske u svijetu, ali i poslala neprihvatljivu poruku svim građanima Republike Hrvatske – da pred zakonom nisu svi jednaki i da je ministru dopušteno kršiti zakon, rekao je Miletić u izjavi za novinare.

“To nas vraća u neka druga vremena koja nemaju veze s demokracijom”, istaknuo je Miletić, dodajući kako upozorava “na opasnosti koje je najavio masovni desničarski prosvjed na zagrebačkim ulicama u povodu govora mržnje na Z1 televiziji”.

“Žalosti me što smo svjedoci govora mržnje i netolerancije te u konačnici još jedne svjetonazorske podjele u Hrvatskoj. Smatram da nas to vodi nazad u ponor devedesetih godina iz kojeg se Hrvatska teškom mukom iščupala. Osobno mi je bilo mučno i gadljivo gledati taj defile u kojem su se izvikivale ustaške parole”, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Ponovio je ono što je premijeru Tihomiru Oreškoviću poručio prvog dana u Saboru, a to je, kako je rekao, da se ne smije dopustiti da “šačica primitivaca dovodi u pitanje civilizacijske standarde koje smo godinama gradili”.

“Treba osuditi svaki govor mržnje i zaustaviti svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda”, zaključio je Miletić.

Komentiraj