Milanović potvrdio Rami da će nastaviti zagovarati što brži ulazak Albanije u EU

Autor:

02.10.2023., Zagreb - Predsjednik Republike Zoran Milanovic primio je na Pantovcaku predsjednika Vlade Republike Albanije Edija Ramu koji boravi u sluzbenom posjetu Republici Hrvatskoj. Zoran Milanovic, Edi Rama.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je albanskom premijeru Ediju Rami u ponedjeljak da će nastaviti zagovarati “što brži ulazak Albanije u Europsku uniju”, zemlje koju opisuje kao “već dugo pouzdanog saveznika unutar NATO-a”. 

Hrvatski predsjednik je albanskog premijera primio na Pantovčaku i ponovio mu hrvatsku čvrstu i kontinuiranu podršku Tirani za članstvo u EU-u, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Milanović i Rama razgovarali su o suradnji Hrvatske i Albanije i ocijenili odnose dviju država kao “izrazito prijateljske i dobre”.

Tema razgovora bila je i sigurnosna i politička situacija u jugoistočnoj Europi, pri čemu je naglašeno kako je očuvanje mira i stabilnosti u regiji od velikog interesa za obje države, priopćeno je.

Rama boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, a ranije ga je primio premijer Andrej Plenković.

Milanović o smjeru države: “Rastu joj rogovi, puno je korupcije, situacija je takva da će to vjerojatno preživjeti, ali da smo sretni, nismo”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.