Milanović o smjeru države: “Rastu joj rogovi, puno je korupcije, situacija je takva da će to vjerojatno preživjeti, ali da smo sretni, nismo”

Autor:

1.10.2023.., Kastav - Predsjednik Republike Zoran Milanovic sudjelovao je na centralnom dogadaju Pozdrav Beloj nedeji u Gradu Kastvu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Hvara u povodu obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Stjepana I., pape i mučenika. 

Nakon održanog govora predsjednik je izašao pred novinare te je komentirao kupnju francuskih borbenih aviona.

“Ja sam to podržavao, a podržavam to i dalje, ali ljudi moraju biti svjesni da je to jako skup borbeni sustav. Međutim, to ne predstavlja ono što se u Drugom svjetskom ratu nazivalo ‘čudom od oružja’. To je ograničenog dosega, uporabe i uvijek postoji protuoružje”, rekao je.

“Ovo je skupo plaćeno. To je stvar prestiža jer ih u ovoj regiji nema nitko, ali to ćemo dugo i skupo plaćati, dodao je.

Rekao je da takve stvari ističe da bi među ljudima osvijestio što je Hrvatska kupila te da vojsci kronično nedostaje opreme i streljiva.

“Ovo će izgledati sjajno i služit će nekima kao predizborna platforma. To je s PDV-om skoro milijarda i pol eura. Plaćamo ogroman novac za nešto što je lijepo i moderno, ali užasno sofisticirano i skupo za održavanje”, napomeno je.

Milanovića su upitali i o izjavi o smjeru u kojem ide Hrvatska.

“Jedini dobar smjer je smjer razvoja i rasta. U Hrvatskoj imamo i ljude koji su za odrast, a ne za rast. Sad je to isto neka nova filozofija i crkva jer će, kao, Zemlja propasti. Neće”, rekao je Milanović.

“Dolazi dosta teška godina i najveće ekonomije Europe odlaze u stagnaciju i to će se osjetiti ovdje. To se događa zbog određenih pojava i događaja daleko od Hrvatske i mi na njih nemamo nikakva utjecaja, a stavljamo se u prvi red i mašemo zastavicama. Nismo zato kupili avione. Taj svaki treba čuvati kao nacionalno blago. U današnjem svijetu nema prave neovisnosti malih država, ali moraš paziti da te ne pomuzu i da ne naprave budalu od tebe”, zaključio je, prenosi Dnevnik.hr.

Govoreći o smjeru kojim ide država, Milanović navodi da zemlja ide u “pomalo deformitetnom smjeru”.

“Rastu joj rogovi, puno je korupcije, situacija je takva da će to vjerojatno preživjeti, ali da smo sretni, nismo”, rekao je.

“Europa ulazi u recesiju. Dolazi teška godina i to će se osjetiti i ovdje”, rekao je predsjednik za kraj, prenosi N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.