Ured predsjednika: “Dvostruka pravila u Vukovaru mogu biti opasna”

Predsjednik Zoran Milanović poslao je danas priopćenje povodom nadolazećeg obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar i epidemioloških mjera vezanih za Kolonu sjećanja.

“Predsjednik Republike smatra kako obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga kolonom sjećanja u gradu Vukovaru ima istinski značaj samo ako je otvoreno za sve građane koji žele iskazati svoje poštovanje i zahvalnost poginulima i nestalima u Vukovaru, a ne samo za odabrane i političke elite.

Kolonu sjećanja u Vukovaru čine ljudi, a ne političke elite. U postojećoj situaciji, zbog pandemije izazvane koronavirusom, dolazak velikog broja ljudi u kolonu sjećanja u Vukovar može biti opasan za njihovo zdravlje i uzrokovati daljnje širenje pandemije, stoji u priopćenju.

Počast žrtvi Vukovara u ovoj se situaciji može i mora odati na dostojanstven način, bez političkih kalkulacija, dvostrukih pravila i ugrožavanja zdravlja građana. Predsjednik Republike odat će poštovanje žrtvi Vukovara na način primjeren situaciji”, objavio je Milanović.

Komentiraj