Patrik Macek/PIXSELL

Mikulić: Nema zahtjeva za smjenom Kosora

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić opovrgnuo je u četvrtak uoči skupštinske sjednice da HDZ traži smjenu predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora (HSLS).

“Nema zahtjeva za smjenom predsjednika Gradske skupštine. Dakle, predsjednik Gradske skupštine je gospodin Darinko Kosor”, rekao je Mikulić novinarima komentirajući najavu svojeg stranačkog kolege i zastupnika Maria Župana da HDZ zahtijeva Kosorovu smjenu.

Mikulić je ustvrdio kako “Župan nije to izjavio i to nije bilo preneseno u skladu s onim kako je trebalo biti preneseno”.

I Kosora su novinari prethodno pitali da komentira zahtjev za smjenom, na što je on poručio: “Sve će biti jasno za pet minuta, da je Štefica Cvek i dalje na djelu” (prisjetio se scene iz tog filma s Vitomirom Lončar i Batom Živojinovićem). Nakon pet minuta u Gradsku vijećnicu je ušao Mikulić i zajedno s Kosorom stao pred fotoreportere te opovrgnuo zahtjev za Kosorovom smjenom.

Na pitanje novinara zašto se sada s Kosorom pred fotoreporterima srdačno izgrlio, a Župan je u srijedu najavljivao moguću Kosorovu smjenu, Mikulić je rekao da su on i Kosor dugogodišnji prijatelji, “a to je iznad svega”.

“Ako me pitate je li HDZ spreman i ima li kadrove za preuzeti bilo koju izvršnu funkciju u ovome gradu – ima ih, to nije nikakav problem i to je potpuno legitimno, ali nema zahtjeva HDZ-a za smjenom aktualnog predsjednika Skupštine”, poručio je Mikulić.

Komentiraj