Mikulić: Neke odluke po pitanju broja odvoza smeća moraju se mijenjati

Autor:

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić sastao se s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom Stojić Deban, a jedna od tema razgovora bio je i broj odvoza otpada zbog kojega građani sve više negoduju te je zaključeno da se po tom pitanju očito određene odluke moraju mijenjati.

“Posljednja događanja, prosvjedne akcije i sve češći izrazi nezadovoljstva dokaz su da se po tom pitanju očito određene odluke moraju mijenjati”, stoji u priopćenju iz Gradske skupštine.

“Nitko nije izuzet od toga da griješi i donese krivu pretpostavku ili odluku, ali se onda treba raditi na tome da se ta odluka ispravi. Ne možemo tvrditi da je sve u redu, ako imamo toliki broj pritužbi. Holding je ipak usmjeren prema kvaliteti života Zagrepčana, ne prema profitu”, istaknuo je Mikulić na sastanku kojem su prisustvovali i članovi Uprave Holdinga Danijel Franić i Bernard Mrša.

Jedan od posljednjih izraza nezadovoljstva odlukom da se umjesto tri, odvoz smeća smanji na dva puta tjedno, bio je performans ispred zgrade Gradske uprave koji je u četvrtak organizirala Zelena akcija zahtijevajući od gradskih vlasti prestanak loših eksperimenata u gospodarenju otpadom te hitnu uspostavu odvajanja otpada na kućnom pragu.

Time bi se, istaknuli su, omogućilo kvalitetno prikupljanje, recikliranje i pravedna naplata te smanjile količine smeća koje zagađuju grad i zatrpavaju odlagalište Jakuševac.

Ustvrdili su da je smanjenje broja odvoza otpada uzrokovalo ekološku bombu diljem Grada i građani ne znaju gdje sa svojim otpadom. Kao razlog tome naveli su to što “Grad donosi paušalne poteze u predizborno vrijeme”.

“Zagreb bi trebao prvo unaprijediti sustav odvajanja otpada, recikliranja, građanima osigurati adekvatnu infrastrukturu i uvesti pravednu naplatu na kućnom pragu. Tada bi se smanjile količine miješanog otpada i tada bi imalo smisla smanjiti broj odvoza otpada”, poručili su Zeleni.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)