Metode oporavka Gwyneth Paltrow od korone nisu preporučljive, kaže liječnik

Glumica Gwyneth Paltrow jedna je od onih koji su još dugo vremena nakon što su preboljeli koronu osjećali posljedice te bolesti. Prošlog tjedna objavila je na svojoj web stranici Goop kako je dugo vremena osjećala umor, bila je konfuzna i imala je problema sa sjećanjem. Na preporuku jedne osobe odlučila se na smanjenje unošenja hrane kako bi se što prije oporavila. Uz gladovanje do 11 sati ujutro, Gwyneth Paltrow se odlučila na keto dijetu te dijetu koja se sastoji od unošenja voća, povrća i žitarica. Potpuno je izbacila šećer i alkohol te koristi saune sa infracrvenim zračenjem. Međutim, profesor Stephen Powis, ravnatelj engleskog Nacionalnog zdravstvenog sustava, upozorio je sljedbenike slavne glumice koja je postala lifestyle guru kako neke od njenih metoda nisu solucija koju bi oni preporučili. Dapače, on je rekao kako bi trebalo uključiti ozbiljnu znanost.

„Poput virusa, pogrešne informacije šire se preko granica, mutiraju i razvijaju se. Zato YouTube i ostale društvene mreže imaju i odgovornost i priliku. Tijekom posljednjih nekoliko dana vidio sam da, nažalost, Gwyneth Paltrow pati zbog posljedica korone. Želimo joj sve najbolje ali neka od rješenja koja ona preporuča stvarno nisu rješenja koje preporučamo mi iz Nacionalnog zdravstvenog sustava. Dugotrajne posljedice korone trebamo uzeti za ozbiljno te primijeniti ozbiljnu znanost. Svi influenseri koji koriste društvene mreže dužni su biti odgovorni“, rekao je Powis.

Kako navodi British Medical Journal, 10 posto oboljelih od korone tri njene dugotrajne posljedice. Gwyneth Paltrow nije navela kada je bila zaražena koronom, napisala je da je to bilo u ranoj fazi, te da je u siječnju bila na pregledu koji je pokazao da još uvijek ima upale. Nakon toga slijedile su spomenute metode ozdravljenja. Inače, ona je u prosincu izjavila kako je gluma više baš i ne zanima. Osim web stranice Goop ona ima svoj YouTube kanal i podcast koje koristi za razgovare sa slavnim osobama o brizi za zdravlje, lifestyleu i wellnesu.

Komentiraj