Meryl Streep, George Clooney i drugi uplatili po milijun dolara za pomoć glumcima u štrajku

Autor:

Husband and wife actors Kevin Bacon and Kyra Sedgwick are part of the picket line outside NBCUniversal at 30 Rockefeller Plaza in New York on Tuesday, July 18, 2023. Solidarity and stamina are themes on picket lines in New York as striking actors and writers are bracing for a long standoff with studios. (AP Photo/Ted Shaffrey)

AP Photo/Ted Shaffrey

Sindikat američkih glumaca SAG-AFTRA, koji je trenutno u štrajku, ima svoj fond za pomoć članovima. Otkako je 14. srpnja započeo štrajk fond je prikupio više od 15 milijuna dolara a to je novac kojiim se pomaže onim najugroženijim glumcima koji zbog štrajka nemaju prihode. Taj je novac prikupljen uplatama najvećih glumačkih zvijezda. Svaki od njih uplatio je milijun dolara u fond a to su napravili George i Amal Clooney, Luciana i Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Hugh Jackman i Deborra-lee Furness, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Jennifer Lopez i Ben Affleck, Ryan Reynolds i Blake Lively, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger, Meryl Streep i Oprah Winfrey.
„Industrija zabave je u krizi tako da fond sindikata glumaca trenutno obrađuje 30 puta više zahtjeva za pomoć no inače. Samo u porošlom tjednu primili smo 400 zahtjeva“, izjavio je Courtney B. Vance, predsjednik fonda sindikata američkih glumaca, dodajući kako fond postoji kako glumci ne bi izgubili svoje domove, da bi mogli kupiti hranu i lijekove svojoj obitelji te kako bi platili troškove liječenja.

Vance je podsjetio kako je Dwayne Johnson svojom uplatom fondu započeo kampanju financijske pomoći, odmah su mu se pridružili Maryl Streep i George Clooney s uplatama od po milijun dolara, nakon čega su slijedile uplate ostalih hollywoodskih zvijezda. Ukupan iznos koji je do sada prikupljen u fond veći je od očekivanog ali se očekuje nastavak uplaćivanja novaca od strane najbogatijih glumaca.

Maryl Streep je u povodu svoje uplate u fond kazala kako se sjeća svojih početaka kada je radila kao konobarica, čistačica, kada je bila nezaposlena, a sada je sretna što može pomoći onima koji se bore protiv Golijata. „Čvrsto stojimo zajedno protiv moćnih korporacija koji žele oduzeti ljudskost i ponos iz naše profesije. Ponosna sam na kolege glumce koji su odmah uplatili financijska sredstva u fond financijske pomoći“, zaključila je slavna osvajačica Oscara.

Clooney je rekao kako su članovi sindikata spremni vratiti se za stol kako bi postigli dogovor s udrugom filmskih i tv producenata koji zastupaju najveće filmske kompanije. “Do tada, ponosan sam što mogu podržati sindikat SAG-AFTRA i svoje kolege glumce koji se bore u ovom povijesnom trenutku. Učili smo od ljudi kao što su Bette Davis i Jimmy Cagney i vrijeme je da naša generacija nešto uzvrati,” nastavio je. “Ne mogu dovoljno zahvaliti Courtneyju na njegovoj odlučnosti u udruživanju kako bismo ljudima ublažili dio boli i patnje.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.