Meloni: “Legalne migracije neće riješiti europsku demografsku krizu, evo što bi bilo puno odgovornije”

Autor:

EPA/FILIPPO ATTILI

Neke legalne migracije mogu koristiti europskim gospodarstvima, ali migracije nisu rješenje za europsku demografsku krizu, izjavila je u četvrtak talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Obraćala se na sastanku na vrhu o demografiji u Budimpešti čiji je domaćin bio desničarski nacionalistički mađarski premijer Viktor Orban, dugogodišnji politički prijatelj.

Mislim da kvota legalne migracije… može dati pozitivan doprinos našim gospodarstvima, ali i dalje sam uvjerena da bi bilo odgovornije da europskim građanima povjerimo rješenje za krizu europskog sustava socijalne skrbi”, rekla je Meloni.

Koalicija Giorgie Meloni, koja je došla na vlast prošle godine, gurala je nacionalističku agendu, koja uključuje strog pristup migraciji, obećanje poticaja za talijanski rekordno nizak natalitet, zakone protiv LGBT roditeljstva i protiv uporabe stranih riječi u službenim dokumentima.

Živimo u doba u kojemu je sve što nas definira napadnuto“, rekla je Meloni, dodavši da je obrana tradicionalnog modela obitelji i Boga dio “velike bitke” za zaštitu čovječanstva i prava ljudi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.