Matea Parlov Koštro pobjedom u Hannoveru ostvarila olimpijsku normu!

Hrvatska atletičarka Matea Parlov Koštro ostvarila je normu za olimpijske igre u Parizu 2024. pobijedivši u nedjelju na maratonu u Hannoveru s vremenom 2:25:45 što je njen osobni rekord ali i rekord staze. 

Aktualna europska doprvakinja ostvarila je uvjerljivu pobjedu ispred Kenijke Pauline Mutwa Thitu (2:29:25) i meksičke maratonke Risper Gesabwe (2:29:49).

Matea je sukladno taktici koju je najavio njezin trener Slavko Petrović na polovici staze imala rezultat 1:12:34, što je već bio pokazatelj da je u pravom ritmu za rezultat čak i znatno bolji od norme.

“Jako sam zadovoljna pobjedom i istrčanom olimpijskom normom. Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze. Imala sam dva ‘pace makera’ koji su mi pomogli držati tempo. Stvarno sam zahvalna svima, cijelom mojem timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti. Nakon što sam prošle godine ovdje istrčala normu za Europsko prvenstvo, a sada i ovu za Olimpijske igre, jasno je da mi je Hannover sretan grad i da mi je ovo omiljeni maraton”, rekla je vidno zadovoljna Matea po ulasku u cilj maratona.

Zadovoljan je bio i njezin trener Slavko Petrović.

“Jako smo zadovoljni utrkom. Došli smo s ciljem ispunjavanja olimpijske norme i Matea je u tome uspjela. Išla je više od minute ispod norme i skoro tri minute bolje od osobnog rekorda. Mogla je i bolje, ali vjetar je bio doista jak, naročito izvan grada. Mislim da bi mogla na nekoj drugoj utrci ići i ispod 2:24”, rekao je Petrović.

Matea Parlov Koštro se tako pridružila Bojani Bjeljac koja je bila prva koja je normu za OI u Parizu 2024. ostvarila na prosinačkoj utrci u Valenciji.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner