Martha Stewart ostavila je Anthonyja Hopkinsa jer je u njemu vidjela Hannibala Lectera

Martha Stewart (80), poznata američka poslovna žena i tv osoba, gostovala je u četvrtak u emisiji „The Ellen DeGeneres Show“ te je progovorila o svojoj vezi s glumcem Anthonyjem Hopkinsom koja je započela početkom devedesetih, nakon što se ona razvela 1990. godine od Andrewa Stewarta. Veza, kako je priznala u emisiji, je okončana tako što je Martha Stewart ostavila Hopkinsa zato što ga je neprestano gledala kao Hannibala Lectera.

Naime, 1991. godine Hopkins je glumio Hannibala Lectera u filmu „Kad jaganjci utihnu“ (The Silence of the Lambs) redatelja Jonathana Demmea. Bio je to film godine, osvojio je pet nagrada Oscar, uključujući i Hopkinsovog Oscara za najboljeg glumca. No, Hopkinsova uloga Hannibala Lectera, kanibala i ubojice, toliko je plašila Marthu Stewart da, kako je sama rekla, nije mogla ni zamisliti da primi slavnog glumca u svoju ogramnu kuću u Maineu. Na pitanje voditeljice Ellen DeGeneres je li to bio razlog prekida veze s Hopkinsom, Martha Stewart je odgovorila potvrdno.

Hopkins se kasnije vratio ulozi Hannibala Lectera još dva puta i to u filmu Ridleya Scotta „Hannibal“ (2002) te u filmu „Crveni zmaj“ (2003), koji je režirao Brett Ratner. Hopkins se, inače, ženio tri puta, posljednji puta se vjenčao 2003. godine sa suprugom Stellom Arroyave.

Komentiraj