MARKOTIĆ: “Ne možemo od kluba do kluba”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr Fran Mihaljević Alemka Markotić sugerirala je u Dnevniku RTL-a da Nacionalni stožer civilne zaštite neće izuzimati područja s povoljnijom epidemiološkom slikom od ograničenja rada noćnih klubova. ”

“Ne možete ići od jednog do drugog kluba. Pitanje i koji od njih može garantirati da kod njih nikad nitko neće biti zaražen. Ograničenje je uvedeno na deset dana, i to bi moglo polučiti rezultate. Kada to razdoblje prođe, a možda i za pet dana, napravit ćemo reviziju”, odgovorila je u Dnevniku RTL-a na pitanje o zahtjevu vlasnika klubova za izuzećem onih koji nemaju velik broj zaraženih.

Riječki stožer traži izuzeća od ograničenja rada barova

Govorila je i o tome hoće li Hrvatska iznova uvoditi karantenu, ako se epidemiološka situacija pogorša. “Kompletnog lockdowna neće biti, ali gdje bude trebalo, bit će oštrije mjere”, odgovorila je. “Nijedna zemlja ne bi izdržala još jedno zatvaranje, ali njega kod nas zapravo nikad nije ni bilo. Pokušavali smo gradacijski zaustaviti zarazu. Danas znamo puno više o virusu. Najesen ćemo pratiti situaciju. Očekujem da će se i ljudi ponašati odgovornije”, kazala je ravnateljica Infektivne klinike.

Predvidjela je i kako je “malo vjerojatno da će cjepivo doći u Hrvatsku prije sredine ili kraja sljedećeg proljeća”.

Komentiraj