Tvornica kulture

Marin Ivanović ‘Stoka’ sprema veliki koncert

Zagrebački reper Marin Ivanović ‘Stoka’ velikim koncertom uz goste u zagrebačkoj Tvornici kulture (02. ožujka) slavi 20 godina karijere.

Nakon zagrebačkog povratničkog koncerta krajem prošle godine pred krcatim auditorijem te niza nastupa kojima je prešao od Osijeka, preko Rijeke, sve do Dubrovnika pa čak i Sarajeva i Maribora, jedan od ključnih aktera hrvatskog hip hopa kulminaciju svog povratka priprema upravo u najvećem zagrebačkom klubu.

‘100le show’, kako ga je prigodno nazvao, okupit će vrsnu old school hip hop ekipu 90-ih. Na pozornici će mu se pridružiti: Nered, s kojim je godinama djelovao unutar dvojca Nered & Stoka, Target i General Woo iz povratničkog mega dua Tram 11, Bizzo i Baby Dooks, poznatiji i kao Bolesna braća, pionir hrvatskog hip hopa u devedesetima Renman, bosanski majstor flowa Edo Maajka te beogradska unikatna rap pojava Smoke Mardeljano.

Kao predgrupa će nastupiti kolektiv KRAST, uigrana sedmeročlana oštra rap postava. Popis imena popunjavaju još i Stupni, DJ Makro Polo, a pojavit će se i pokoji gost iznenađenja.

Potekao iz vremena kada su scenom vladali Tram 11, Bolesna braća i El Bahattee, sa svojim “suborcem” Neredom krajem 90-ih osnovao je dvojac Nered & Stoka. Njihov tada kontroverzni zajednički album ‘Spremni za rat’ (1999.) proglašavan je jednim od najboljih hip hop albuma ovih prostora. Na svom prvom solo albumu ‘Stole’ (2003.) podiže ljestvicu i isporučuje himnu metropoli “Za grad kojeg imam rad“.

Uslijedili su albumi ‘Kravlje ludilo’ (2006.), ‘Pogodi ‘ko se beko’ (2010.) i ‘ZG Gangsta’ (2014.). Nakon burnog životnog perioda, u svibnju prošle godine šokirao je javnost i fanove lažnom objavom o smrti koja je simbolički bila kraj ‘starog’ Stoke i okretanje nove stranice u osobnom životu i karijeri.

Album ‘Stara škola kreka iz tame u svjetlo’, izdan sredinom prosinca 2017. njegov je trijumf kojeg dokazuje i istoimenom kazališnom predstavom. Ogoljena monodrama imala je premijeru 19. veljače u Satiričkom kazalištu Kerempuh, a najavljene su i izvedbe tijekom ožujka na Sceni Vidra.

Na spektakularnom koncertu u Tvornici (02. ožujka) publika će imati prilike uživati uz hitove kojima je Stoka zadužio domaći hip hop u proteklih 20 godina.

https://web.facebook.com/MARIN-IVANOVI%C4%86-STOKA-253108831404381/

Komentiraj